用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖道明vs聖安娜國際幼兒樂園
go

聖道明vs聖安娜國際幼兒樂園 [複製鏈接]

囝囝下年2歳, 今年9月要為囝囝報幼兒園啦, 都唔知邊間好d!

聖道明同聖安娜國際幼兒樂園好似係同一機構,聖道明口埤好, 但聖安娜就有非本地課程, bb可以以全英語受課, 對佢語文好d, 不過就唔知派小學方面好唔好? 有無家長可以俾d意見呀?

0    0    0    0

回復 1# happy+ 的帖子

聖道明而家只有本地課程, 早前打去問下d資料, 職員d態度麻麻地, 好似唔想答我咁, 都係叫我9月再打過黎. 相返聖安娜d職員就好得多, 有問有答, 慢慢解釋俾我聽~

請明係聖道明畢業o既小朋友通常會派去邊d小學多呢?

回復 5# Aaby 的帖子

你囡囡2010年2月出世, 佢哋咁快就收插班既? 係未因為係大仔呀?

同埋playgroup係返星期幾架? 咩時間? 同學費幾多呀? 上堂程況係點呀? 因為我都有興趣! 我而家係多多返緊playgroup, 我老公覺得貴, 想轉! thanks!

回覆 6# happy+ 的文章

我住柴灣架~ 原來之前係咁架, 唔怪得我問佢點解無非本地課程佢就唔想答我啦!

我心目中想幫BB報聖道明同聖安娜之外, 仲有蘇浙, 明我同民生! 但報晒5間好似好多, 所以要取捨! happy 你有咩意見可以俾我呀! 有無邊間好過我簡個d呀? thanks

回復 9# Aaby 的帖子

原來聖道明pg係平日上架......咁我呀仔就上唔到啦, 我同我老公都係返工, 我又唔放心俾工人帶佢出去上堂......我而家上緊個d pg都係星期六!!

回覆 10# happy+ 的文章

我想問報蘇浙pn駛唔駛in架? 同埋我都知蘇浙pn上k1唔係直升要再in過, 咁難唔難in架, in d咩架? 仲有我蘇浙係主打係國語, 咁英文方面會唔會無咁注重呢?

唔好意思~ 好多問題

回復 13# happy+ 的帖子

我都知蘇浙難入架啦~

聖道明用印籍老師我都聽聞過, 但全部都係印藉? 一個net老師都無呀?

回覆 15# happy+ 的文章

咁唔知係未連聖安娜都係得印藉老師呢? 如果係我就唔報啦! 因為由柴灣去太古返工學都唔係咁方便, 加上話要上樓梯先入到學校.....

happy, 你囝囝而家讀緊k1呀? 會唔會考慮蘇浙小學呀?

回復 18# Aaby 的帖子

Aaby 你bb幾大呀? 我呀仔今日足十個月, 不過聖道明d pg好似要夠15個月先可以報!

多多個pg我老公覺得貴($1950得4堂), 所以打算轉, 不過又無唔知邊度好! 蘇浙有無pg架?

回復 20# Aaby 的帖子

多多唔係o係杏花村架, 港島有兩間, 一間係寶馬山, 一間係西半山堅道, 呀b而家係寶馬山係間上緊pg!

聖道明gp上課程況係點呀? 老師講中文定英文架?

回覆 22# Aaby 的文章

你小朋友下年3月插pn班, 咁佢未會讀年半pn班lor?

我個仔8月尾出世, 係細仔(對於只係收31/8出世前既bb), 我好驚佢interview比人弱......

原來有段故~ 聖道明以前個尹校長俾人感覺麻麻地, 咁點解都間學校仲咁有口碑? 而聖安娜個校長咁好, 又好似無乜口碑咁, 點解會咁呢?

聖安娜而家仲有非本地課程(國際班), 反正pn班係唔係都無學券, 都係要俾貴學費, 所以我想佢可以全英文受課, 到上k1先同佢轉聖道明or其他學校, 咁好唔好呢? 有無人可以俾下意見?
‹ 上一主題|下一主題