用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 多多playgroup
go

多多playgroup [複製鏈接]

本人囝囝而家係寶馬山多多返緊逢星期六playgroup, 返咗兩個月, 我老公本身覺得貴, $1950得4堂, 每堂得1.5hr, 加上上堂時有一半時間都係自由活動(玩學校d玩具及設施), 而且寶馬山地點唔算方便, 一定要坐多一程車先可以到, 不過早幾日我收到學校短訊話要加價, 加到$2060一個月 , 我而家考慮緊係未俾bb繼續上, 有無媽咪可以俾下意見? 如果唔返多多, 港島區仲有無邊間學校既playgroup好?

Thx!
   0    0    0    0

回復 2# elytis 的帖子

維多利亞一早已經排緊, 都排咗4個月啦, 我都知無咁快有位!

我囝囝而家都上緊kindermusik個Village, 我都覺得幾好, 兩個外語考師對三至四個bb, 起碼唔會有bb無人理, 到囝囝一歲都會俾佢上Our Time.

我係Super Champ度上, 係灣仔, 不過d老師唔係金髮既net teacher, 係唐人, 但只識講英文, 唔識講中文既ABC, 佢哋d英文講得好正架! 佢哋又好識搞氣氛, 所以我老公好鐘意呢度!

ps. 可以試堂架! 不過就要俾$200

但係我就唔明點解咁多人都buy多多個套, 有d家長甚至佢哋個b一出世就開始排, 所以佢哋個b一到6個月就可以上naughty:

回復 12# 大白豬 的帖子

我都好同意係多多返學既家長大多好有錢, 我老公有次見到有個家長帶咗粒幾卡大既鑽石介指 超誇!!!

換轉係我都鼓燥啦! 俾咁多錢學費都係因為佢哋有外籍老師教, 無啦啦擴課好唔負責任, 不過好彩寶馬山多多就無呢個程況出現, d老師仲好nice, 好有禮貌!

原帖由 hagupit 於 11-7-19 01:12 發表
天后Bambini Republic好好,可以去試下堂。

另外, 有兩個同事小朋友返九龍塘tt, 佢地話好多老師唔做, 佢地都諗住轉去第二間pg。 佢地上個星期返tt pg, 個英文miss直頭冇返, 嗰一個半鐘全程得普通話, d家長鼓譟. ...

我最終都決定咗返埋8月就唔返多多啦, 因為呀B始終太細, 未識同其他BB share, 個個BB都係各有各自己玩, 所以作用不大.....

寶馬山多多既老師係ok架, 算有愛心同心機, 不過聽電話個d女仔就麻麻地啦!
‹ 上一主題|下一主題