用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

celia_ip 寫道:
beautymother  &   SHRILEY,

但o個度d導師同姐姐都好錫佢, 所以咪諗住再俾囝囝返去學英文囉, 係由鬼仔哥哥教架, 逢星期六, 都幾好...  

係咪都係MI班呀??  我之前summer就係上MI班.  不過駿駿d英文咋到C, 之前係oscar番國際班N1, 都吾係學到太多英文, 成日都係似舊飯咁, 加上佢超吾like個黑蚊蚊阿差miss,  真係冇附   
[url=[img][/url]

celia,

thank you報料.  我都係打算行玩具反斗城一轉, 應該點都買到d野啩   

我想問下隻"兒歌樂" 同隻vcd 係咪有d分別     平時佢地唱歌仔係咪就係呢本??  但係仲有本唱歌仔書架??  自己搞到自己好亂tim.   

celia,

獅子會幾好玩架, 駿駿1歲時我帶佢去過.  係啦, 有旅遊巴吾怕啦.  第1次學校旅行, 一齊去啦.   e..... 到時我地咪可以相認law       

beautymother,

我都交左$$參加家教會呀. 到時我地又可以一齊幫下手.

想confirm一下10月27日既英語活動日係咪即係hallowen??   但係阿婆婆話問過吾係喎     但係又點解要化妝既??     

hviy,

原來真係冇主題.  "最好教定佢講自己嘅image,等佢到時可以講吓"  呢下真係有d難度, 駿駿講野仲係好差, 問佢同學仔叫咩名, 佢次次都答我"吾知呀"  有時連自己係咩組都吾識答我.     我見你地d小朋友講野咁叻, 所以真係心急c我.  不過冇辦法, 唯有多d同佢傾計   

如果諗住去玩具反斗城買helloween 用品的話, 記住上玩具反斗城個網頁, 玩冷知識問題game, 可贏取$30卷, 買滿$200就可以用....

我lunch個時玩左, download左張coupon.  thank you!!

家陣既小朋友真係開心, 有好多function玩. 其實我自己都幾enjoy架, 見佢地玩得開心, 我自己都好開心.  我星期六日冇出到玩具反斗城呀, 應該都係扮超人or 超人特工隊.  我之前睇軟硬, 送左個紅色超人既mask, 林住比駿駿帶埋, 應該都幾攪笑.  我都打算買d棉花糖, 等佢請下同學仔吃, 個個都開心咁law   

至於旅行, 我會叫埋婆婆去, 睇下隻佬放吾放到假啦, 不過都報左名先.  我就打算整d壽司, 滷水雞翼, 2,3條腸仔. 應該都夠啩.  如果到時我地相認左, 我地仲可以一齊吃tim, 好吾好呀??  我記得個度有間餐廳, 我地大人都可以買下野食      

上次去行百萬行駿駿都好開心, 因為佢like坐旅遊巴, 因為佢知道我坐旅遊巴番工, 所以佢好恨坐架    

luluma,

"蜘蛛女巫"好得意喎, 仲可以順便教女, 真係一舉兩得   

非女,
大家都係扮超人, 可以一齊打怪獸     

luluma,

我記得小買部係有面, 面包買既.  希望到時天朗氣清啦, 亦都吾好太熱, 小小涼風, 咁就perfect啦   

catnapper,

你friday請假呀, 我個日來搵下你先, 我個日會送駿駿番學, 同佢影下相, 我都好耐冇見過碩仔   

btw,  我最後買左batman衫, 不過有小小後悔, 因為質地都幾厚, 我怕熱c佢.  到時我會帶多套衫, 希望林老師見到佢熱肯幫佢除衫啦.

今朝真係好得意呀, 個個小朋友都好得意呀.  我最後同駿駿扮"policeman" 係斗斗城買, 佢都幾開心.  因為套batman真係太熱, 我怕佢頂吾順呀.

今朝我都見到巴斯光年, batman, 蜘蛛網俠, 小蜜蜂, 好多吾同既公主, 真係好似幾好玩咁.

cat,
我吾記得左原來碩仔係pm class, 同吾到碩仔影相, 因為我9:00就走左跟住番工.  

hviy,

我都想睇呀..pm埋我丫.

我今日都係影得好小, 我想入班房同其他小朋友照, 但係林老師reject左我呀, 佢話佢地都會幫小朋友影個喎     

cat,

你仲有冇我電話呀??  anyway, 我pm比你啦.

原來我未update

1. june_june (Jerbe - 上幼C)
2. catnapper (Isaac 下1D)
3. luluma (Charlene 下1D)
4. 非女(Hugo 下1D)
5. carrie (melody 下幼C)
6. Celia_ip (Alva 下幼A)
7. Hviy (Charis - 上幼C)
8. pancy (Sonia - 上幼B)
9. Shirley (Ryan駿駿 - 上幼A)

hviy,

我今次好好彩抽到呀.  所以聽日要9秒9放工, 但係由quarry bay入到屯門最快要6:40, 希望吾好太遲啦.

你地有冇人抽到呀??

觀課係咪家長企晒係課室入面睇住小朋友上堂呀??!

如果可以入課室就好啦, 我估應該可以入去睇, 因為係課室外面真係好難睇.  又聽吾到佢地講乜?? 不過我地d 小主見到我地咪會好吾留心上堂law       

各位姊妹,

我聽日上完堂之後會比番個"學後報告"你地       好耐冇番學, 有小小緊張tim   

今日派左手冊, 駿駿有好多個tick都係需要指導, 不過比初初開學既時候好左小小.  真係要努力努力.

hviy,
我想問下k2係咪全班升上同一班??  咁miss 會吾會同k1 一樣架??

accsu118,
welcome!!  囡囡習吾習慣呀?? 有冇扭計呀??  

luluma,
卓琳吾舒服就要好好休息下, 呢幾日天氣涼左, 大家都要小心小心.

hviy,
好野, 今晚我地可以相認咯, 我今日好易認, 因為我由頭黑到落尾   
k2, k3原來係大兜亂, 咁都好幾好丫, 可以識好多朋友仔
‹ 上一主題|下一主題