用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
go

聖羅撒 k1 的家長 [複製鏈接]

我女女都會返上午班,佢會搭校車返學,我地會自己去新蒲崗買校服。

回覆 4# bebu 的文章

D 保姆車真係好貴呀!我住土瓜灣都要$620一個月。

hi yantung0224

我囡囡讀上午班﹐唔可以同你地一架校車!

原帖由 yantung0224 於 09-5-21 12:17 發表
zzoe 你囡囡讀上午班 or 下午班呀 ! 如果係下午我地就係同一架校車 !
其實$620,都唔係好貴, 我而家去九龍塘架校車要$1000元 ! 我地仲係差唔多開學先通知我地加140元校車 !

...

我囡囡都係上午班喎

Zzoe
=================
原帖由 cherrysino 於 09-7-13 11:18 發表
終於搵返呢個 topic 出來啦.... miss 咗個見面機會添.

原來件校服裙係粉紅色的, 我阿囡開心到要自己拎住走, 因為佢最鐘意粉紅色 (連個膠袋都係粉紅色), 佢以為係公主裙.

當日遇到個老師解答交學券的問題就 super  ...

家長講座嗰日要掛個學生名牌, 好唔好小朋友嘅名, 網名, 上午班或者下午班, 咁咪知係BK媽咪, 到時可以一齊交換心得

網名                  小朋友名                上 / 下午班
====                 ========               =========
Zzoe                   陳可晴                     上午班

原帖由 fcatherinehk 於 09-8-9 13:30 發表
準備好啦,等理個家長講座睇下仲有咩要預備.
好期待呀!

家長講座嗰日要掛個學生名牌, 好唔好小朋友嘅名, 網名, 上午班或者下午班, 咁咪知係BK媽咪, 到時可以一齊交換心得

網名                  小朋友名                上 / 下午班

====                 ========               =========
Zzoe                   陳可晴                     上午班
Stephanielum      譚迦琳                     上午班

WINGYINMON    邵穎姸                上午班

原帖由 WINGYINMON 於 09-8-10 13:06 發表
[quote]原帖由 stephanielum 於 09-8-10 12:49 發表
家長講座嗰日要掛個學生名牌, 好唔好小朋友嘅名, 網名, 上午班或者下午班, 咁咪知係媽咪, 到時可以一齊交 ...

Stephanielum      譚迦琳                     上午班

WINGYINMON    邵穎姸                上午班
wing                    梁晞晴                     上午班

Zzoe                   陳可晴                     上午班 (望)

wing                    梁晞晴                     上午班
cowwing              張淖惠                     下午
班 ()

我囡囡都係坐14號早上校車架, 你囡囡喺邊度上車架, 我囡囡係欣榮花園上車

Zzoe

====================

原帖由 yantung0224 於 09-10-19 22:57 發表
我囡坐14號早上校車... 點解架校車成日轉司機架...而家已經第3個啦..大家有無呢個問題呀..
‹ 上一主題|下一主題