用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope letter
go

Good Hope letter [複製鏈接]

原帖由 waiwai_kwan 於 10-12-23 14:19 發表
Just called Good Hope and the receptionist confirm all K1 result sent out yesterday.........check check your mailbox today.  Good Luck to all!!!!!!!!!!!

沒有人緊張?個個放聖誕不在香港?

原帖由 charlotte2008 於 10-12-28 01:58 發表
我仲未收GH信 , 到現在也未知有冇offer , 但我諗大家意見應該客觀一點 , 不應就最近的新聞而抹黑 , 家長應从教育方面去客觀分析 ,  如果家長覺得GH比以前無咁好 , 課程又淺 , 或唔值HK$3,000學費 , 咪唔好報GH , 或 ...

未收信可能取錄機會好大呢!

這個假期聽得最多是GH reject了我(包括了我),以及投訴GH interview時老師連計分紙mark等也沒有很不公平等。其實interview從來沒有公平,只能怪自己囡囡不合人家眼緣呢!

原帖由 Tazman 於 10-12-28 11:37 發表
"...我覺得之前d媽媽講得o岩,interview邊有公平,老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=2115覺得你小朋友合眼緣鍾意收佢教佢就係o甘簡單。..."

==> 岩架...所以咪比人呻下, 包容下 ...

我記得你有間很好的one dragon收左,不用呻呢

原帖由 Tazman 於 10-12-28 11:51 發表
哈哈...我呢 d 唔算呻啦...發表下自己意見囉~

不過個間學校番學好遠囉, 係 hk side, 我住九龍.  如果保母車攪唔掂, 我就寧願佢讀另一間 international school.  因為真係覺得小朋友係幼稚園階段都應該以開心為重要  ...

你住邊區?我住西九行西隧好近的!

原帖由 Tazman 於 10-12-28 12:05 發表
我住九龍城, 問左保母車, 接左我地再去太子道, 又再去西九個幾個屋苑, 之後先過西隧, 成個車程要 1.15 - 1.5 個鐘.  一來一回差唔多成三個鐘, 上三個鐘課, 我覺得小朋友好辛苦囉 ~

...

可否pm保母車給我?謝謝!

原帖由 easybring 於 10-12-31 10:55 發表
每間幼稚園的老師都很年輕(except kv部份老師 ) , ghs 和其他kg一樣.  老師們都十分好, 有方法, 小朋友也聽老師話.

我認為老師年輕有活力熱誠更好。哈,我看到GH有幾位老師十分漂亮,感覺GH揀老師同揀學生一樣。
‹ 上一主題|下一主題