用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH vs Heep yunn
樓主: baby2288
go

LH vs Heep yunn [複製鏈接]

原帖由 yywing 於 11-2-24 16:01 發表
I am also studying LH, and get am offer from HY, I will give up LH, I think have higher chance to get into their primary school.

I'm not in net 34, only 15 mark, HY is a very good school, I don't wan ...

跨區又得15分,真係等運先有機了,你有消息3年后轉私校?中小結龍都搞了很多年呢

原帖由 yywing 於 11-2-24 16:56 發表
如果我讀根德園咁一樣係咁情況。仲有些叩門位全留俾協幼生有得博,咪又博一舖囉,橫是今次都係博返架喇!

所以視乎你覺得KV/LH equip去考學校好些,還是HY equip得好些。要考慮一下入了HY幼稚園會否考某些小學會輸蝕。

原帖由 sheffield 於 11-3-1 12:23 發表
謝謝你有留意我的"發表"…
咁當時唔會知道邊間收吖嘛…… (當然,如果好彩有報又有收,我都會揀番依加讀緊個間…)

bun2011講得好吸引,SH有甚麼更吸引您呢?

原帖由 BCvancouversun 於 11-3-8 13:47 發表
我好想我的兒子讀LH。不過我的姐姐兒子在LH讀,她說LH(LV)的problem 如下:

- 校長的expenience 唔夠, 太新
- 普通話的教師好冇heart .
- 學校 只會 栽培與他們 (校長,教師)父母關係好的學生去參加表演,如朗誦比賽,校際音樂 ...

之前有BK媽媽說HKPS都是這樣。我相信除左TT及其他one dragon school好多學校都係o甘。如果係真當然不好呢,但有時又真係好現實!

原帖由 眼超超 於 11-3-8 15:56 發表

我一向都以為自己選擇咗一間好好嘅幼稚園比我小朋友, 不過我而家都對學校好失望.

我仔讀LV, 而家K3喇.  我諗你都知, 我地一路都丟空咗校長一位, 由K1開始, 都係青衣李校長暫代此職.  不過, 一間學校, 無校長, 即 ...

唔怪得海帆同青衣校o甘勁!
‹ 上一主題|下一主題