用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大坑真光係咪今日有信啦!
樓主: MBK
go

大坑真光係咪今日有信啦! [複製鏈接]

原帖由 littlecook 於 10-12-22 01:21 發表
你仲有無其他九龍區既OFFER呀?
咁你會讀邊間?
如果真係過港島讀,會唔會搬屋呀?

我住西九都係PM offer,我昨日問過而家PN的老師,佢話住TKO都有機會有AM,其他九龍新界主要都係PM,佢地唔想小朋友太早太早去返學,又話大坑TL己好好,如果係堅道真係要好有心至有offer喎。唔知係咪?

原帖由 Cissytsui 於 10-12-22 15:30 發表
我地住油尖旺區,已有SC &KV pm offer,而家大坑真光收咗小女,都係pm offer,唸緊交唔交留位費好,唔知學校有否設這條線的校巴呢?若找其他保母車又唔知貴唔貴呢?
另外想問真光小學是否只有一間,也就是在大坑幼稚園旁嗎?咁讀完小學 ...

我住西九都是PM offer,睇完成個post九龍新界區看來真係只有TKO有AM offer,其他既主要都係PM,睇來我囡囡個PN老師講既又好似幾對。

真小是中文,真中是英文的

原帖由 t3carol 於 10-12-22 16:11 發表
PN老師係邊度的老師呀?

我響上一頁講話:

"我住西九都係PM offer,我昨日問過而家PN的老師,佢話住TKO都有機會有AM,其他九龍新界主要都係PM,佢地唔想小朋友太早太早去返學,又話大坑TL己好好,如果係堅道真係要好有心至有offer喎。唔知係咪?"

我唔知係咪,后尾睇返個post好似個個油塘、粉嶺、西九都係PM,睇落佢講的又好似對啊。間PN係屋企樓下,有特別嗎?

Anyway有offer都好感謝好開心!

原帖由 t3carol 於 10-12-22 17:07 發表
唔係, 我只係奇怪點解其他學校的老師會知道大坑真光的收生政策o者..

我想她是不知道學校收生政策。學校PN年年很多人離開,同多年來家長傾得多可猜到呢!所以不要以為妳的孩子不及人好呢!

原帖由 t3carol 於 10-12-24 10:11 發表
其實兩間真幼的學校真的可以全部上"真小"嗎? 因為兩間真幼上下午加埋有OVER200人, 但"真小"得4班喎? 我都唔係好明...

如果你有去開放日,你會見到他們張貼了派位結果,每年會有大批人抽獎后唔揀真小,位多到可收外來生。
‹ 上一主題|下一主題