用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2011年小一家長交流討論區
樓主: crystalwsm
go

【KTS】2011年小一家長交流討論區 [複製鏈接]

大家好, 我仔仔係第一組, 多多指教!!  

第一組
kalongma          男
dordorbear        女
maggiechu         女
kelvinchan3344  女
Amaze               女
donutshop         男

第二組
wingyu0704   女
sharon2005   男
crystalwsm    女
pcdogxx        女
kevinmum     男
jansenng       男

第三組
junemum       女
WiseGuy        男
922yin           女

第四組
charmainetowin 女
huenhuenma  女

第五組
limehouse      女
laisuen88       男(侯雋晞)
Meia              女

原帖由 pcdogxx 於 11-7-27 12:46 發表
我想問本字典係咩顏色面架?  我去左書局睇, 有本叫商務新詞典綠色封面, 但係裡面冇教筆順寫法既...  同埋D字好深..  打開本字典有一半都唔知咩字黎..   麻煩你方便既話可唔可以post張相黎睇下..  thanks.

...

呢條link有教筆順的, 你可參考吓

http://www.edbchinese.hk/lexlist_ch/

原帖由 kelvinchan3344 於 11-7-27 21:35 發表
各位搭校車的家長, 落雨天你們會給小孩子自己用雨傘,還是雨衣?

雨衣

原帖由 kellylau79 於 11-8-16 14:04 發表
恭喜你穩到更心儀既學校!你令我又又返少少希望。希望我既希望會實現。

機會嚟喇! 星雲媽 衝.......呀............

原帖由 kellylau79 於 11-8-19 16:34 發表
好唔開心啊!今日打左電話到學校詢問,個人好決絕甘同我講話就算有人唔讀都唔會有位,我唸都係時候接受現實,去買校服同書。係度衷心多謝各位對我既支持與鼓勵。再見了! ...

作為父母, 很明白你的心情, 來年繼續好好為小朋友裝備, 一定會成功的, 大家一起努力, 加油!

不可能自己選吧, 如有些很高的小朋友坐在前排, 便會阻礙到後排小朋友視線. 況且小一預備班都是由老師編排坐位的.
‹ 上一主題|下一主題