用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學 西灣河基灣家長請內進-Part 2
樓主: sandylaw
go

西灣河基灣家長請內進-Part 2 [複製鏈接]

原文章由 happy-mum 於 07-9-13 12:02 硐表
今朝老細call番嚟,令我忙了成朝

Sandy
你的版面好靚呀,點整呀,係咪好難,請指教一吓!

你意思是我的大頭照嗎?大頭照係我自己整的,難就唔係太難,不過要有程式先做到,如果你想要我可以幫你整的

AndyRain

校長有冇覆email給你呀?

原文章由 Tania曾太 於 07-9-13 17:25 硐表
各位基灣家長你哋好,自從上星期收到Sandy email 條link 俾我哋(我係喺圖書館包書嗰個),都用咗唔少時間去睇。

happy mum, 我諗我識你,因我個仔都係讀6A,有時間多多研究升中問題。

Sandy, 你個大頭相真係好靚好可愛 ...

歡迎你啊!

幫你整大頭當然冇問題啦!:loveliness:

你只要選個靚女就可以了--->Sandy's Space ~ 美女圖

這是我幫朋友整的大頭照,你可以參考下:loveliness:

原文章由 Tania曾太 於 07-9-13 23:03 硐表
嘩!你整得好靚呀! 我揀咗美女圖(8)第五行第一個著boot的美女,麻煩你喇!
Thanks

整好啦!有咩想改就話我知,唔駛同我客氣架

原文章由 AndyRain 於 07-9-14 14:04 硐表
sandylaw

校長無覆到我呀, 我睇番個EMAIL, 我唔記得左留電話呀.  不過聽講佢收到並有就書包問題想想法子, 所以我無打去問佢.

AndyRain

我都send左,校長都冇覆我

唉!希望下學期個time-table會好些啦

[ 本文章最後由 sandylaw 於 07-9-14 16:23 編輯 ]

原文章由 Xanthe 於 07-9-14 16:29 硐表
ffhhmama and happyfamily,
很高興與你們相認!希望大家互相聯絡!

ffhhmama,
哈哈,世界真係細!居然之前係聖經朗誦傾過計! 但sorry我唔記得係邊到見過你,好彩你記得見過我!

happyfamily,
居然我地係住得咁近 ...

Xanthe

等我細女都上埋小學,到時先再諗諗啦

原文章由 ffhhmama 於 07-9-14 16:58 硐表

(1)我會問好多嘢ga, 到時5好嚴我煩
(2)知你係家教會更係認住你啦

(2)知你係家教會更係認住你啦

原文章由 Xanthe 於 07-9-15 11:23 硐表
約見班主任,然後叫班主任約陳姑娘!仲要快d約見,免得情緒影響學業!

其實陳姑娘係咪日日都在學校架?

原文章由 Tania曾太 於 07-9-15 23:24 硐表
Sandy
唔該哂! 太perfect喇,無嘢改,不過,請問點樣放上去做大頭相哩,我啲pc skills真係麻麻地!

先rightclick"另存圖片"下載大頭照,然後到網頁頂部的 觀看帳號 >編輯個人資料>頭像>按瀏覽>找回圖片>提交 >攪掂

各位有D想請教下大家

我大女有位同學,每日小息都跟住佢,佢每日都冇水和食物,所以就會和我女一齊食,這件事我一向都知道,但上次幫手打針果日,發現佢竟然係成個小食盒拎住黎食,變左我女只係食少量,我有同阿女講過,請同學食野就冇所謂,但都要留返足夠份量俾自己,佢聽完就覺得無所謂,仲叫我拎多d食物俾佢返學。

我以家都唔知點教佢,教佢自私唔請同學食野嗎?還是叫佢繼續咁落去呢?我最怕佢掛住請人食,自己就冇得食

原文章由 Xanthe 於 07-9-18 14:37 硐表
SANDYLAW,

I WANT THIS LADY.....

http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-69219-action-viewspace-itemid-1069 <~ 有去這裡睇過嗎?

原文章由 Happyfamily 於 07-9-17 22:04 硐表
Sandy

咁又係, 如唔請同學便不同人分享.  不過你再你阿女講下, 講小小同學, 自己都要食下至得.  又或者, 你買d有個別包裝既餅, 分一包比那位女同學. 唔至得唔得

xanthe, 我想問下校際音樂節, 點報名家. 請賜教...: ...

我之前都係同你一樣,諗住請小小俾人食冇乜所謂,但係以家係每日都俾果位同學食一大份,阿女反而吃小量,我就唔可以接受了

原文章由 sy123456 於 07-9-18 13:08 硐表

我想問問你個大女幾年級,低年級其實是件好事,小朋友很簡單,有野食就會一齊,可能因此你大女就容易認識新朋友,其實這樣佢地都會開心D.

我其實都同我個女講過,佢話識唔到朋友,我比D野食比佢帶返學,佢就叫我唔好喎,因 ...

我女二年級的。佢永遠都唔會諗下自己,一味為朋友,佢可能覺得冇野,但做佢阿媽既就好擔心呢。

佢之前讀幼稚園竟然把錢帶返學校,然後派俾同學,我問佢做乜咁做,佢就話:"同學話要我咪俾佢囉",我果次真係俾佢激死:evil:

原文章由 Tania曾太 於 07-9-18 13:28 硐表
大家今日有無睇報紙,尋日有個12歲小六生因俾媽咪鬧而自殺,而那位小朋友原來跟我住同一棟大厦,我都要好好輔導吓我個仔呀!

而家小朋友嘅行為和反應真係令家長擔心:cry: ...

我覺得係父母或校方俾左好大壓力佢,佢先會一時諗唔開的。

應該不會為左唔想還機,所以自殺吧

原文章由 Tania曾太 於 07-9-18 15:18 硐表
嘩! 你個女真係好闊佬呀! 不過可以同佢講邊啲可以跟同學分享,而有些東西只可跟家人分享

又或者,如果阿女帶餅仔的話,可以教佢星期一就請那位同學食一塊,星期二就2塊,咁最多都係請5塊唧:

...

咁都好,每次俾個限額佢,等佢點都有D留返俾自己

原文章由 Happyfamily 於 07-9-18 15:26 硐表
Xanthe

好親你喎

sandy

我又要, 唔該

你地兩個個樣係一樣的

原文章由 Happyfamily 於 07-9-18 16:07 硐表
又係喎, 唔知tim

我改這個啦

thanks.

ok啦!遲些交貨俾你:loveliness:

原文章由 Tania曾太 於 07-9-18 16:15 硐表
Sandy
可否幫我整張學生証,職位是'校監' ,教埋我點放上去吖。

謝謝:

我果張學生証係自由講場國際學校專用的

所以不能加個校監出黎騎住我的

原文章由 Tania曾太 於 07-9-18 16:15 硐表
Sandy
可否幫我整張學生証,職位是'校監' ,教埋我點放上去吖。

謝謝:

不如幫你整呢個款

原文章由 Xanthe 於 07-9-18 16:39 硐表
Sandy,

咁唔該你做個學生証比中華基督教會基灣小學。職位比我是董"屎"長呀,唔該!

大頭相照舊,唔該!好親我!

咁樣出學校全名會唔會太揚呀
‹ 上一主題|下一主題