用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 滬江小學 自行派位15分有機會嗎?
go

自行派位15分有機會嗎? [複製鏈接]

我交表時,問果位收表職員,佢話會先收左世襲,然後會抽15分先(首名子女),跟住次名子女!佢話學校都有試收到SECOND CHILD!
不過佢話抽唔到唔緊要,到ROUND 2派唔到,咁你可以比信校長!佢話黃校長通常個個小朋友都會見,唔會揀嚟見嘅咁講LAW!

我都係15分誇區呀!
不過20日去學校參觀時,佢地話今年多左好多人參觀,唔知對我地有冇影响啦!
但係阿女個校長就話如果我ROUND 1 揀滬江,應該會入左,唔洗大抽獎!佢話因為NET 14幼稚園相對比較少!同埋好多人未必係FIRST CHOICE咁話...!

原帖由 Jasmine-4711 於 10-9-28 21:20 發表

I worry cause my son is not normal and I was misinformed that Chinese is taught only in Putonghua in that school, which is not true. Please try to understand that each child is different. My kid is  ...

咁其實你係咪應該揾D有呢方面支援較多嘅學校呢??因為一般學校都係跟課程進度,如果你小朋友响語言上能力較弱,就會跟得辛苦!

剛看到勵志會梁李秀娛都有言語治療方面嘅支援!你都可以考慮,據聞,校長老師都很有愛心,同時我可以告訴你,這是一所很不錯的小學...!

NET 16........
‹ 上一主題|下一主題