用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2011 幼兒誠 (上) [複製鏈接]

有沒有同班同學仔呀? 入來傾下計啦!
   0    0    0    0

HI!  我女都是坐校車呀! 8:10上車, 8:50 上堂.  我好好多, 趕到上班.
原帖由 fannymalu 於 11-8-25 13:20 發表
你們住在那區? 校車幾點上車?
校車安排8:25am先上車,我很煩惱呢!因為我要8:00am坐車上班! 初時說安排8:10am的,坐mtr都還趕到上班,但今個星期才告訴我要8:25am才上車. 不是8:40am入園的嗎?! 15分鐘竹園道到校不趕嗎? ...

HELLO! 原來都好多女女WO! 我上星期一有去學校註冊, 見到2位班主任, 我地班好似有30人.

我是Mrs. Lok 負責, 上星期一已經俾左坐車證我啦!
時間同地點都同我confirm了.
see u next monday!

原帖由 caramum 於 11-8-26 21:26 發表
We've just called Mr. Lok, who is in charge of the nanny bus company. He said that he would confirm the time and call us tomorrow.

你們小朋友今日返學點呀?開心嗎?
囡囡同我講今日老師送了禮物俾佢, 是HELLO KIITY, 個個小朋友都有.

HAHA!奀皮<-- 個個小朋友都係家啦!
粉紅色鏡梳 <-- 同我女一樣.
今日女女話去了另一課室玩, 好開心! 仲有禮物, 係筷子.  

原帖由 fannymalu 於 11-8-31 14:04 發表
我老公話男女一半一半,女不是特別多! 單看人名都好似係! 正正有30人呀! 小女陸政攸,大家多多交流......小女非常奀皮及健談.....似媽咪

同我女TALK 的一樣.
你記不記得老師第一日係話邊日要帶燈籠返學校?
仲有, 係不係未見有手冊呀?

原帖由 caramum 於 11-8-31 21:17 發表
My daughter said she played the slide today and she really enjoyed. She also got a pair of chopsticks. She was very happy when she got off the school bus.

回復 17# caramum 的帖子

我女昨日同我講昨日多了一個同學仔哭, 之前一直都係一個同學仔哭.  即係同你女女講的一樣.
呀女同我講茶點係一塊餅乾同一粒糖, 日日都係, 都唔同係唔係? 不過點解唔係食水果的?

今早上校車, EE 話叫我明天帶燈籠返學校, 佢話應該係今日, 不過明天都OK.
點解不見手冊有寫的.

我囡囡今日帶了返學啦!佢話有D同學已經帶了返去了.
仲有, 佢同我講源老師早2天隻腳受傷, 沒有返學, 昨日先返回.

原帖由 caramum 於 11-9-7 21:29 發表
I haven't heard about it! Will the teacher send us a memo?

3月的大旅行, 你們會去嗎?

引用:我想去,+但囡囡果日要上教會.+應該去唔到.

原帖由 tester5 於 12-02-21 發表
我想去, 但囡囡果日要上教會. 應該去唔到.
唔知K1B多唔多人去呢?我睇通告係培道小學"家長天地"舉辦.
就係因為好似小學個邊攪,所以唔知我地班多唔多人去。
上星期呀囡叫我帶雨具,沒有通告,之後呀囡話係操場度玩,老師開d水,呀囡著雨䄛,老師有影相添。呀囡話好多同學無帶,佢件雨䄛借左俾同學。

‹ 上一主題|下一主題