用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 (長沙灣)基督教崇真中學面試內容及形式 ...
樓主: 小時了了
go

(長沙灣)基督教崇真中學面試內容及形式   [複製鏈接]

佢張面試紙話面試時間約半小時, 但要早半小時去報到.
另外, 簡介會佢冇提到有小組討論, 咁即係得個人面試? 如果有小組討論, 真係冇可能半小時可以完成喎.

jellyfish520 發表於 17-11-30 15:49
借位一問,當日是否著校服去?
謝謝。
我會著校服

abcbb 發表於 17-12-1 11:48
請問是報名時, 職員口頭通知?  我唔見報名回條有寫?   我仲諗到準時到, 因之前有興趣班要上堂...... ...
我唔記得回條有冇寫, 我老公去交表, 個職員話唔係一去到就有得見的, 職員要時間核對, 叫早半個鐘到.  不過就算冇講, 你都冇理由預準時啩, 早至少15分鐘是常識吧

water55 發表於 18-1-7 10:43
回覆 Namnampanda 的帖子

可否告知小朋友Banding及來自津/私校呢?
我地只交了四五年級成績表, 呈一大約 2B-2C, 應該偏2C多啲, 我地係同區唔出名直資小學.

Christy211 發表於 18-1-8 09:12
想問今年中一係咪只收75人(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
點解你咁講? 我記得去簡介, 校長話中一有150個位, 其中30 個位預比崇小.

Christy211 發表於 18-1-8 10:00
因為見概覧話得3班,之前聽講座話25人一班,所以唔清楚中一收幾多人
唔係喎, 簡介會話6班喎, 2班普教中, 2班英文叻, 2班數學叻.  不過唔知扣除崇小的30個位後, 餘下的120 個位點分, 我估第一輪的位會比第二輪多.

jadeleecs 發表於 18-1-9 18:28
我仔都收了取錄了,  佢連普通話都無考,  佢d同學仔個個等好耐, 話要考 埋普通話,我個仔十幾分鐘就出返 ...
要申請入普教班先需要考普通話咋

jadeleecs 發表於 18-1-9 18:51
回覆 chanwendy 的帖子

佢 入左普通話班 ,   我都唔係好明
咁搞笑? 咁你報名時係咪選普教班?

我等緊亞囡期間, 聽見其他考完的同家長匯報, 話有問點解報崇真, 但我女又冇問喎, 反而老師有講中文成績唔係咁好, 有冇諗過補習.  我初時仲以為老師嫌中文唔好一定唔收添.

我交咗留位費喇, 星期六會去李國寶2ND IN, 萬一收先再商量轉唔轉, 我唔鍾意普教中, 亞女唔鍾意佢條校服裙唔靚, 除非佢同佢好姐妹雙雙取錄, 否則轉的機會應該唔高.  我地仲會考埋匯基. 但係應該唔會考到, 所以最後讀崇真的機會應該係最高.

因為李國寶BANDING 高啲嘛, 佢 3322 % 高過崇真.
‹ 上一主題|下一主題