用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

Re: 07-08年度入讀 York N1我媽咪~入黎啦~

It seems not 100% confirm. Still pending

Re: 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~

14/4我會出席
大家有無興趣散會後吹下水

重以為只得千幾元係雜費 : 原來重有書簿費同茶點費未收

我都係4月14日1.30pm

名位媽媽

希望比D意見給本人

1 囝囝11月出世,如果細仔再讀埋劍英,JET SET,Standford 會唔會好辛苫

2 自願性參加興趣班$3800 - 係唔係全個課程$3800已包劍英,JET SET,Standford再無其他費用因經常聽人講commerical 和至少加埋學費都要7000-8000 一個月

3. 如只係讀劍英,JET SET,Standford(不選擇$3800)大約課程多少錢

4. 興趣班上課時間如平日下午

Hi Gertrude

Many thanks for your comment

可否告知大女派那一間小學

學劍英及JET SET - 大約用幾多錢先考到這

到而家YORK都not confirm學卷
因大部份已收學校都要最後確認

唉好老實我真係唔想下一年先讀(雖然我個小朋友都係細仔)當然有機會早一年得一年唔掂先再作打算

YORK究竟點架 莫非諗住開學前一星期先confirm學卷

ShinTeresa 寫道:
第2d kg一早已叫d家長擺低張coupon 喎 就黎8月開學 if佢地唔confirm 我又未必比阿女讀啦  

剛剛打去 YORK  佢都係 no answer

唔會學我朋友話到 開 學前 話最終申請唔到學券
局住要我地讀

Toonsland 呢對真係超平, 等我都去睇睇 唔知可唔可以波鞋代埋白鞋

原文章由 Krystal 於 07-7-5 19:59 發表

白波鞋...我買左 NB ($240)

http://f20.yahoofs.com/hkblog/hZeoc9mZAg71SoW3KgOZSaPXAw--_1/blog/ap_20070702085110389.jpg?ibAetjGBG792LyhC

我買左呢一對 (Toonsland 超抵呀 $89.5)

http://f ...

校服我買了7碼你地呢

Hi Anita and Ruby

We get on school bus at 8:20am which I live in Po Lam
See u on 4/8

Krystal唔好意c我囝囝源來讀N1A1 困為公司唔方便上BK所以遲遲未通知如有時間幫我update一下contact list

我仲傷囝囝不鐘意食小食所以好多時茶點唔會食尤其係麵包
如果唔係想佢增加對食其他野有興趣都唔會比300零願自己帶返學

原文章由 longwing 於 07-8-31 09:22 硐表
gogoma,

同你有一樣的唸法,但亦認同ww_so的說法。調番轉頭唸,當初未知學校能否用學劵時,你都會令願交多少少雜費都可以用到學劵。再說小朋友,簡單的餅餅和果汁已經好滿足,最緊要他們和其他小朋友一起吃東西會很開心,咁就 ...

我上2個星期都去過王美新買多件水手裝比囝囝替換價錢真係平D
我順便問埋冬天校服幾多錢佢地話未知好似話York舊年冬天轉左新款所以佢地舊年都無得買要睇下今年有無收對剪裁辦先決定買唔買
所以大家臨去之前最好打個電話問一問, 穩陣D

乜york有得訂燈籠
點解無收過呢張通告

原文章由 ShinTeresa 於 07-9-14 15:30 硐表
岩岩睇到通告 下個禮拜要帶 灯龍喎 仲叫d小朋友25號返學個日著d chinese feel既衫 米又要找番個年套衫著law   

why i didnot received that notice

原文章由 ruby-cheng 於 07-10-23 11:49 硐表
提示大家::loveliness: :loveliness:
這幾天記得帶樹葉回校!

唔知幾時收到冬季校服, 始終天氣開始轉涼

大家有無諗過搞christmas party

我個friend個小朋友係創價讀, 已經開始搞緊
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1086639&extra=&page=39

今日得17度 最後同仔仔著便服返學, 你地係唔係

明天觀貨心情好緊張, 唔知到時囝囝會唔會見到我呢

想問之前學校訂支三角鉛筆, 係唔係要買過特別鉛筆刨黎刨
‹ 上一主題|下一主題