用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) GOODHOPE轉全日及新校舍
go

GOODHOPE轉全日及新校舍 [複製鏈接]

Hi Sammichloema:

我昨日打過去學校問,職員話會於7月中寄信給家長有關8月1日註冊的細節。

唯有耐心等多半個月啦。

原文章由 Sammichloema 於 08-6-24 14:31 發表

Hi, yiuyiuhui,

妳好, 我囡囡都係今年9月將入讀GHS小一, 希望到時大家照應吓啦. 如果新校舍真係08年尾起好,就好了.. 因始終在中學部的ST.
Joseph Hall 上課比較迫..

我想問知否學校會幾時正式叫新生註冊呢?郵寄 ...

我囡囡係 08 年 P1。
您呢?希望到時大家互相照應啦。

原文章由 Sammichloema 於 08-6-24 15:14 發表

Thank you , puncos.

妳囡囡都係09年P.1?? OH! 8月1日(星期五), 我實攞唔倒假!!

呢層我都想知,皆因我哋仲預咗8月初去旅行,家陣真係唔知點算?註冊日後會否再有其他事項要辦?有的話,又唔知幾時!

原文章由 iloveugirl 於 08-6-24 15:18 發表

唔知註冊日會否做埋校服和購買課本呢d呢?!

點解 ghs 唔可以早 d 辦理入學手續呢!
真係想囡囡入小一前,可以痛痛快快咁玩番一次。開學後,功課...默書.....測驗......考試......諗起都有 d 驚!

原文章由 iloveugirl 於 08-6-24 15:24 發表

本來我地都想去旅行的,但是怕很多東西要攪,所以就擱置呢個計劃啦!

totally agree !

原文章由 iloveugirl 於 08-6-24 15:33 發表

可能未收晒second in個d,所以想一次過??
‹ 上一主題|下一主題