用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行&大抽獎
go

自行&大抽獎 [複製鏈接]

想請問..大抽獎由BAND1生甲部派其1,2,3..志願,派曬之後到..派乙部BAND1生1,2,3..志願...派滿之後先到BAND2生開始...由甲部派...乙部派..正確嗎??

如是者, BAND2生的甲部..都是機會渺茫...機會只有在乙部.....對嗎??

甲部就算保守或積極都唔會影響乙部派位??

原帖由 ricetaster 於 11-1-12 23:42 發表
你第一段說法大致正確。

Band 2, 在甲部會和 Band 1生遇到相同問題, 是學額少, 每所中學只提供兩個位。至於甲部機會是否渺茫, 根本就在乎你所揀嘅中學受歡迎程度, 例如我係 Band 2 尾, 橫掂係博抽獎而唔係講實力,  ...

唔知甲部派位成功GE 機率有無統計??

照正常乙部係只會安排同自己水平相若或略低GE 學校(即BAND2中 會放番同BAND2中 GE 學校), 若繼續博,隨時會派到10名以外....甲部只是有多一次機會俾自己去報他區GE BAND2學校...

但是E + 縮班係勢之已行, 唔少都表態左..即是話,今年等大抽獎中獎...即上年E 個成績掛A/B/C 3間學校又入到,成功率高,但同樣GE安排放晌今年就難啦...對嗎?

若所有官/津真係全部縮斑(有5班都縮), 影響到幾多BAND 1/2 學位?? 點樣可以去了解一下??

ricetaster ..TK YOU SO MUCH...
‹ 上一主題|下一主題