用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇黃大仙區媽媽今年要報名出年17-18 K1可以一齊傾下計 ...
樓主: 迷紫
go

有冇黃大仙區媽媽今年要報名出年17-18 K1可以一齊傾下計?   [複製鏈接]

引用:回覆+rachelbibilala+的帖子 好多為入名幼

原帖由 QQfishs 於 16-10-26 發表
回覆 rachelbibilala 的帖子

好多為入名幼而讀多一年K做超大B,加油!
請問如果讀多年K1, 免費教育只有三年, 第4年k3係咪要自費?

babemi  係  發表於 16-10-27 18:16

引用:Quote:原帖由+rachelbibilala+於+16-11-12+

原帖由 Ceci0712 於 16-11-16 發表
我都係感覺好差,一個課室共20個小朋友in 每4個一組,但老師係完全冇理過我女,都係只顧住其中一位,我覺得 ...
我又唔覺混亂喎..in我哋嗰枱個老師好nice, 4個小朋友都有比時間去引導作答..我完全冇hard feeling...可能個別老師問題

引用:Quote:清風詩人+發表於+16-11-16+17:05+God

原帖由 ime_ime 於 16-11-16 發表
恭喜曬,我地WAITING LIST ONLY
我哋都係waiting

引用:我見同我女同組一齊in果個小朋友係全日wait

原帖由 ellaqp6 於 16-11-17 發表
我見同我女同組一齊in果個小朋友係全日waiting,但我見佢都答得一般般,不過個老師又真係幾多focus係佢度! ...
interview呢樣野,咁多小朋友in實好多同分數, 除非識人,我覺得抽簽居多,唔係點揀呢?

引用:Quote:清風詩人+發表於+16-12-14+18:36+ 本

原帖由 ime_ime 於 16-12-14 發表
因網頁話12-13/12 會打比waiting list 既學生 如果有offer的話
我都係waiting,仲要幾前下..不過都冇收到call

引用:Quote:ime_ime+發表於+17-1-13+17:47+ 回覆

原帖由 清風詩人 於 17-01-13 發表
which one u prefer?
我頭先都收到救恩call係am班, 但前日就註冊咗彩雲保良王少清全日, 我confirm咗救恩先, 依家都唔知點決擇?係咪救恩比較好好多?

引用:Quote:linglingcat1012+發表於+17-1-14+14:

原帖由 清風詩人 於 17-01-14 發表
我覺得睇下你 prefer 全日 定 半日。。and 王少清係咪 happy school
我又唔知王少清係咪happy school, 當初係個朋友叫我報因為唔使in先到先得, 冇諗過會收, 而且返全日又要學費, 所要1歲時報住先, 而救恩去過開放日又有自己校社又免費又近地鐵, 同用蒙特教學, 係我理念, 但王少清註冊咗1590, 註冊時先知原來係冇校車, 由屋行去要行條大斜路or長樓梯,巴士又唔到附近, 如果大風雨小朋友咁會全身濕晒, 冇得選擇就會焗住讀, 依家有得揀仲要係心儀, 所以諗咗一晚所有硬件好處都係放棄嗰千六蚊註冊費, 係肉痛d不過長遠賺咗..

引用:Quote:linglingcat1012+發表於+17-1-14+14:

原帖由 ime_ime 於 17-01-15 發表
想問你最後點揀? 我明天要去交註冊費了 如決定的話
救恩

‹ 上一主題|下一主題