用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩簡介會後感
樓主: 穎子
go

協恩簡介會後感   [複製鏈接]

sukitelfold 發表於 18-10-28 00:44
但當然,一間學校不是一個校長可以影響到什麼,但六年千千萬萬個早會(唔知有冇早會),大人也被洗腦啦, ...
已批判了很多次, 當然你有言論自由, 但我真不明白
人家外人未入讀都算, 佢地知道的有限, 也可以選擇唔報讀

其實新生會我都有聽喎
校長有講學生點叻, 學校點叻
學校體藝更叻.......
未來要更上一層樓....佢係講得幾直接, 好白

不過佢都有講學校點樣放資源於學生身上, 請左成百個老師小班教學
所以校舍好舊,冇資源翻新
點樣補底幫助有需要的學生, 一生一師制度關心學生心靈
又有講學校唔係咩貴族學校, 只重才華.....

我咁唸,
已身為學校一份子, 唔好將一D自己唔中意聽既野無限放大, 周圍唱衰學校
而沒殺其他好的地方, 根本係斷章取義
人地友校都係咁讚自己學校點叻點威, 個個學生要向上流, 有咩問題?
我覺得好OK喎 ! 佢地係優秀, 唔通要踐踏自己?

問心, 你女兒讀左HY之後係咪變得好驕傲?

sukitelfold 發表於 18-10-28 01:41
維護自己學校,並唔係用你扣他人帽子便成的!

你可以指正我新生家長會說我聽錯!
已經很多日無上EK, 現在才回應其實我真的已不是第一次看到你在BK說這番話, 所以我才感到你有點兒那個 !

原來你女女亦已離開HY ! 咁原來你也不算是學校家長, 誤會了!

你放心我很放鬆 !

亦很開心原來有很多人仍欣賞此校, 而不會因為簡介會一些負面言論而郤步
個人很欣賞此校對學生的關愛和 all round 的教導, 不是一般的只操成績, 學生其實也很平實
而女女亦在校得以茁壯成長, 所以係好維護此校

純有感而發 : 記得上年度招生時段,EK有很多人批評學校厠所很差, 這不要緊,
但有些言論還說看其厠便知其校(差)
當時雖沒有發表過任何感受, 但真係覺得人言可畏

sukitelfold 發表於 18-11-2 20:34
其實我也是支持HYS,亞囡亦有很多好朋友在讀,亦了解的。

只是對中學校長,有時候的公開演説及對協小的支 ...

多謝你!

evayanyan 發表於 18-11-7 06:52
pls check pm. thx

已PM回覆, 希望幫到你
‹ 上一主題|下一主題