用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 初小成績,高小成績分別會有好大分別? ...
go

初小成績,高小成績分別會有好大分別?   [複製鏈接]

有冇小一成績不太理想,中下游,但一路上高年級,越來越進步,成中上游。收到女兒成績表,個心頓時一沉。 同自己講,小一第一次姐,再比心機。有冇jm 鼓勵一下
   19    0    2    0

ar_mak 發表於 18-11-26 10:21
試試先從改善自理方面入手,成績唔好,連帶埋就係手冊抄唔齊,功課唔見書又唔見,唔記得帶呢樣唔記得帶果樣(除 ...

thx

brother4 發表於 18-11-26 12:48
只講小學,孩子初小昰剛合格,60分左右,高小時好彩補習社老師咆哮佢,才轉吓方法(私補)評分有80分左右 : ...

tiffybb 發表於 18-11-26 13:31
我女...小一時,我曾經以為佢智商有問題,樣樣教極都唔識。而家高小成績好好, 我先知原來有d小朋友真係會叮 ...

好有鼓勵性,希望我女也是

b3410 發表於 18-11-26 16:39
有,大女初小中等,高小後發力,追到級頭。細佬更誇張,幼稚園唔止一位Net teacher 擔心佢development dela ...

勁!小朋友真是估佢吾到

wymyvonne 發表於 18-11-26 23:01
有呀,12月細仔,小一中下,今年小三追到中上。

當中花咗好多時間和心機,找出他的弱項,自己慢慢教,陪佢 ...

wymyvonne 發表於 18-11-26 23:01
有呀,12月細仔,小一中下,今年小三追到中上。

當中花咗好多時間和心機,找出他的弱項,自己慢慢教,陪佢 ...

小孩有冇補習?
‹ 上一主題|下一主題