用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請教:三佰萬教育基金是否足夠呢????
go

請教:三佰萬教育基金是否足夠呢???? [複製鏈接]

請教下各位如果在香港完成國際學既小學同中學,之後去外國繼續讀大學(連住宿),以現時既價格計算,三佰萬學費是否足夠呢???首先唔好談論通脹同通縮同匯率變化問題,因為呢樣野無法估計.賜教,謝謝.
   0    0    0    0

或者我講得清楚一點,例如我有16個小朋友,由小1-6,中1-6,在香港國際學校讀書,只係學費,大學1年到4年既去外國讀書,住宿舍包食.咁我有3M夠唔夠比我16個小朋友一年既學費同大學既生活費呢???

即係想問大家用40蚊足唔足夠買盒叉燒飯,去五星級酒店當然唔夠,去外國讀大學唔洗渣波子,只係基本已經足夠.我想強調係而家既價錢.唔係將來既價值,好似而家3M買唔買倒十幾年後既樓一樣,無人知.

thankful 謝謝你資料

原帖由 thankful 於 09-4-29 16:29 發表
I have gone through some of the IS websites.  As far as I can see, the most expensive ones are CIS and HKIS.  For CIS, they are talking about approximately $120,000 a year for Primary and around $144, ...
‹ 上一主題|下一主題