用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 冇報禮賢同德望...個心好實
樓主: klm402
go

冇報禮賢同德望...個心好實 [複製鏈接]

Agree   x 2

所謂魚唔過塘唔夠大, 趁依家有機出去就考下, 唔得咪P1再考囉, 不過依家趁k1先考總好過遲左P1先出去爭, 我呢個身為C6既撐妳呀!

原帖由 klm402 於 11-11-8 04:20 發表
怪怪,
曾幾何時我都有同樣想法,社會由男女組成的,某程度上單性學校好似怪怪,但開始要著手佈局同面對呢個遊戲愈發明白過程是殘忍的,再者大多出名成功既都好似係呢種單性學校!c6甚至唔認同我報sc,KV, 只想女女考男女一條龍學 ...

同班肯讀書既peers一齊讀書有咩問題, 我驚佢去到band 3中學逼住 hea !

Btw, my colleague who was a graduate from GH is a tom boy, 所以 a coin has two sides, nothing is PERFECT!

原帖由 klm402 於 11-11-8 09:29 發表
好多謝你....其實我唔係要定位我定係C6講既野先係0岩, 只係想佢明白我既苦心, 佢成日都話個女唔迫得, 生女要知女心肝, 又覺得呢種名校出名迫, 但我就覺得, 香港既教育有邊一間係唔會迫你, 況且我覺得小朋友係白紙,  ...

! 妳個C6咁都有既, 妳同佢講入到好學校 St Cat 重同佢慳一筆補習英文費用添呀, 除笨有精計落有賺 (因為我都係數口好既 C6).

我覺得要買車買樓俾仔女就唔好勒, 入到間好學校點都要 support 個仔女咁囉, this is basic thing!

原帖由 larry_kawin 於 11-11-8 12:30 發表
klm402, 唔好唔開心喇, 我老公都試過我諗住晨早去in St. Cat時至同我講唔去in, 話收都唔讀, 覺得太貴, 結果我都喊左出嚟, 大佬, 點解唔早同我講, 我都係Working mum, 又填form, 又交表, 我已經人都傻, 早講我唔晒時 ...
‹ 上一主題|下一主題