用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中之路 - 感謝各EK友一直給力於我
樓主: BNTYA01
go

升中之路 - 感謝各EK友一直給力於我   [複製鏈接]

BNTYA01 發表於 17-3-21 19:07
各直資已大致塵埃落定,恭喜各小朋友已有offer的。而我自己今次過得比較難行少少,二女考過DGS 第一輪 (冇2 ...

U r not alone!  我女同你女差不多,失望一定有,但只能向前看,考埋呈三,等七月。spcs 2nd in 坐她䣓離,她表現比我想像好。經過呢半年的面試,她長大了。我地盡力了,無悔!加油!祝福!

hugub 發表於 17-3-22 12:13
黃埔船果幾間唔會差成咁.....呈一考1, 呈二考二無理由4間都唔收, 講真4間總有間會收成績好..... 有冇諗過會 ...

無論什麼原因唔收都好啦,面試都完了,結果都唔會變(我女成績差不多,但都係唔收!)。每人都有強弱,可能面試真係樓主女兒和我女兒的弱項,但人只可以往前看,寄望自行和大抽獎的結果。

P.s. Spcs係家長坐旁邊面試的,我並不覺得女兒面試得太差,不能説很好,但也不是很差。

hugub 發表於 17-3-22 12:48
明白你感受... 亦明白面試完結果唔會變, St.Paul 由SPK開始已經要求高
我知道樓主重有2個仔女跟尾要升中所 ...
明白的,但事實就係咁, 不是無可能囉。。。來年出生率更高,升中呢個遊戲會更難。

‹ 上一主題|下一主題