用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 零九年九月入讀小一,沙田91網請大家交流一下選校心得 ...
樓主: WinChi
go

零九年九月入讀小一,沙田91網請大家交流一下選校心得 [複製鏈接]

緊急!請問沙田圍呂明才有否開放日?

各位媽咪,我想去參觀沙田圍呂明才,但又唔知佢地幾時有開放日,請各位幫幫手!

好多謝你的分享!
我本來諗住沙呂比一呂較小功課和活動d!
原來都咁多!!

我都好想問,沙田有邊間小學,唔好咁多功課!

ANNANFUNG
你好!我本來真的很希望讀沙呂,活動教學,校舍新,但如果一年班已經七樣功課,就真係多D,咁重有默書呢!真係唔係個個小朋友都得!我想問問你,小朋友一星期默多少次書?我聽人講,沙呂進行一種認字方法,好似話效果幾好,請你比D意見我!謝謝!

原帖由 annanfung 於 08-9-3 15:49 發表
Dear chrischris
沙呂's 校舍 is quite nice.  Um... I will see about  2 more months as if they really change the quantity of the homework to be more fair.  If so, I will let the parents knows about how  ...

好多謝既意見同分享!
其實真係要視乎小朋友同自已既能力而選校!希望你和仔仔早日適應,開開心心!
‹ 上一主題|下一主題