用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長
樓主: ruru
go

嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長 [複製鏈接]

Shanna mami will bring her daughter to join our breakfast.  See the following message from her for details.

Hi Cheerful,

我一定支持你啦!

報名處 :

Shannamama  1 大 1 小

到時見!

Nice to meet you all today!

有無興趣帶小朋友再出來傾餐飽呀?

日期 : 8月9 日 ( 星期六 )

時間 : 4:30 P.M.後

地點 : 待定 ( 歡迎建議 )

報名 :

Cheerful  2大1小

Shanna Mami,

真係好感動, 您永遠對我所攪的活動都咁支持!

Candice Mami,

我相信我們會一起吃飯, 所以6:00 p.m. 都無大問題,

歡迎各位報名及提議聚餐地點:

日期 : 8月9 日 ( 星期六 )

時間 : 4:30 P.M.後

地點 : 待定 ( 歡迎建議 )

報名 :

Cheerful  2大1小 ...
Shannamama ~  2 大1 小

其實您地住青衣要7:00 前上校車唔算早, 我住官塘, 司機叔叔話大約6:55 上車, 我由官塘坐地鐵都係17分鐘, 不過聽講學校好似要求校車要7:40 到達學校, 所以要咁早.

我都會搭校車, 因為學校有任何課後活動, 可以易於配合, 起得早, 就當訓練囡囡, 亦同時訓練佢媽咪, 會否有辦法令她早d 起床.

多謝各位踴躍報名, 對於聚會地點, 有沒有任何建議呀?

Tungbb56,

歡迎您的加入!

不如大家報一報, 您們囡囡是什麼社? 看看我們的女兒是否同社?

各位大師姐, 可否賜教, 社的作用是什麼呢?

1. ruru    荃灣
2. Cheerful 官塘  - 誠社
3. soso 九龍塘
4. tmch 深井
5. kimon 九龍塘
6. Kit 沙田
7. Chin Chin 青衣
8. TKO 將軍澳
9. chingyip 大埔
10. serenachan 黃大仙 ...
11.  shannamama  沙田
12. 彤彤媽咪 青衣
13. CandiceMaMi - Kowloon Bay
14. Tungbb 馬灣

我女女是協社,唔知有冇人同班呢??

Blythemia,

好多謝您的賜教!

請問仲有什麼東西, 我們家長需要留意架? 期待您的分享.

各位:

8月9日的聚會, 同一些媽咪傾過, 決定食中餐, 因為可以坐耐一d, 同有圓桌子可以方便傾計, 各位媽咪, 有無好的酒樓可以建議一吓呀?

Cheerful

對不起大家, 最近公司工作太忙, 與大家失去聯絡.

我們明天的聚會決定在九龍塘城市大學 – 城軒酒樓 , 6 : 30 入座, 參加者有 :

Meiyee : 1 大1小
Shannamama: 1 大1小
Cheerful : 1 大1小

有興趣參加的話, 請報名, 我們會在今午5:00 reserve table.

希望見到大家!

Cheerful

CandiceMami,

I have PM my mobile phone number to you, please call me when you arrive Kowloon Tong.  See you tomorrow!

今晚好高興, 可以見到大家, 真可惜, 本來我帶了相機, 但忘了為各位千金留倩影, 希望好快有第二次聚會. Keep in Touch!

我都係去了舊版度留言! 昨晚在新版發表唔到, 真係失望!

我囡囡讀1D班暫時只有Candice 同小女一班, 希望他日陸續有人加入!

CandiceMami – Check PM.

1. ruru    荃灣 - 愛社 1C   
2. Cheerful 官塘  - 誠社 - 1D
3. soso 九龍塘 - 愛社 1A
4. tmch 深井 - 誠社 1B
5. kimon 九龍塘
6. Kit 沙田 - 恆社   1C
7. Chin Chin 青衣-悅社1A
8. TKO 將軍澳
9. chingyip 大埔
10. serenachan 黃大仙  1B
11.  shannamama  沙田 - 悅社 1C
12. 彤彤媽咪 青衣 - 愛社
13. CandiceMaMi   Kowloon Bay - 誠社   1D
14. Tungbb 馬灣 - 協社 1C
15. CheriLee 大角咀 - 恆社 1C
16. KellyChong - 荃灣
‹ 上一主題|下一主題