用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! ...
go

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! [複製鏈接]

校車唔到,要搭保母車呀!

九龍東...
你個B係男定女?

11:00am!!
唔知仲有冇其它同學仔呢,快d入黎交流下啦!!

我個仔叫迪迪....到時見啦.....!!

好期待下個星期四呀!!

原來班主任叫 Miss Tam....佢今日打俾我叫我星期四幫個仔探熱同帶兩個回郵信封返去。

Mis Tam 把聲真的很溫柔,我都想快d到星期四!
為左準備番學,我呢兩個星期開始要阿仔9:30pm上床,不過佢最後都要成10點幾先訓得着!

你地買左水杯未?我見Trendyland賣$15連蓋...個樣都ok!

原帖由 mandymfl 於 09-8-25 12:02 發表
hi hi,

我都黎報到先, 我囡囡都係K1F(kent road, am), 叫晴晴, 27號返9:00am! 多多指教!
昨日都收到Miss Tam來電, 她真的很溫柔有禮, 盼望快些到星期四!!

買左啦,不過個盒都係得3"x3",冇左右兩格。

原帖由 可愛QQ 於 09-8-25 14:50 發表

水杯我自己有用開有蓋杯,但係未買小食盒,唔想買咁大個但又想要有左右2格,你哋買咗未。

真叻叻!!

原帖由 可愛QQ 於 09-8-25 21:42 發表

我都有個lock & lock,冇左右兩格,買唔到我諗住比個囡用呢個,佢又識"啪"喎。

你係咪講用包書膠包? 我唸應該no need.

可愛QQ, 禽日Miss Tam咪講有本書要日日帶番去,教完之係叫我地放番落個硬皮套度,但係我番到屋企又唔見有個本書同個套,你有冇呀?

原帖由 mandymfl 於 09-8-27 14:01 發表
Hi Hi, 想問手冊要唔要包呀, 因為老師講緊手冊時同囡囡行左出去洗手間, thanks!

我真係冇個card紙套喎,咁星期一先同Miss Tam講啦...

迪迪都係size 110,不過我覺得size都ok....hehe..其實我只係度過,跟住就洗啦....仲未真係試

禽晚已經將d膠盒"銳"左"loan"扣埋條膠帶,今晚已經執好左個書包d野,但係個書包雖然靚但係太細啦,放晒d野已經冇位放件冷衫....都唔知點好.....定係穿住上車呢..?

原帖由 mandymfl 於 09-8-28 19:13 發表
HelloDicDic, 可愛QQ,

唔洗用書套包手冊, 知道啦, 唔該晒!

你地講的書套係唔係橙色的好似card紙的呢, 我有呀, 係放在書包內!

我的運動服只係size 98, 跟110 差幾個碼, 我囡囡真的很細粒!  

...

今日帶阿仔返學,課室度個個都好乖坐係度玩具,冇人喊!
相信Kiu Kiu都係好叻叻,你放心啦!

原帖由 可愛QQ 於 09-8-31 09:09 發表
順利咁上咗校車,不過就含住泡眼淚....... ,校車好準時7:45am到。

係呀,可以帶佢入課室,佢地分組坐,d枱寫晒佢地個名。我就見課室有3個老師。
書包就放係枱下面個櫃筒(有d似小學個d書枱)

仲有呀,你個杯有冇整條塑帶扣住個杯蓋,我見有d小朋友一路行個蓋就掉左,我之前都淨係整左兩個盒,今晚都係要整埋個杯。

原帖由 可愛QQ 於 09-8-31 14:37 發表

HelloDicDic ﹕

Thanks!!可以帶佢入課室ga?? 咁個課室咁細佢哋點坐ga?佢放學都有同我講"我返學無喊呀。 & 我返學好開心。"我真係安樂晒啦,不過都係言之過早 ha....ha..... ...

禽晚阿仔同我講係學校玩吹波波,不過係老師吹之後佢地玩拍波....唔知係咪真呢?

放學佢仲有個麥襟章,佢話老師送,女仔就係Hello Kitty喎

你個囡好叻呀,我問阿仔d同學叫咩名佢都係答唔知咋...

原帖由 GoodDady 於 09-9-2 22:33 發表
我個囡話今日識到四個新同學叫 (以諾, Matthew, crystine, 紫恩).
希望我個囡無講錯 la.
::" />

我今日見到Kiu Kiu係課室,ok喎....希望佢已recover晒啦!!
你都要多d休息,有時小朋友病,大人都好辛苦!

原帖由 可愛QQ 於 09-9-2 21:49 發表

係呀......woo..woo..我個女禽日同今日病咗無返學呀!!!
仲有無d咩特別嘢,今日下午Ms Tam都打過電話嚟問候。

最開心就係聽到d仔女咁講!!

原帖由 qqbaba 於 09-9-3 12:04 發表
我個女同我講, 好鍾意去K.1F返学, 所以佢應該好enjoy!

今日問左Miss Tam, 原來全班有29人,而另外個Miss 叫 Miss Man.

迪迪都好鐘意返學,所以我都好開心!

好想整個List認識下其它同學,如果大家唔介意,不如寫低你地小朋友個名呀!

K1F
HelloDicDic - 迪迪 (Adrian)

喬喬媽,你好呀!!我都要返工呀,不過就帶完Dic Dic返學先返, Dic Dic放學就搭媬母車。
呢幾日唔見你帶喬喬返學架?我見喬喬同Dic Dic係同一組,喬喬坐Dic Dic對面!

K1F
------
HelloDicDic - 迪迪 (Adrian)
qqbaba - 喬喬(謝詠喬)

原帖由 qqbaba 於 09-9-4 15:01 發表
Hello DicDic 媽咪, 我個女又係叫喬喬(謝詠喬), 同Hoi Kiu 係 pre-nur 同学仔.  係呢, 你是full time mom 嗎? 我要返工架!
‹ 上一主題|下一主題