用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 【2016-2022】才女璧人學校(第一種子組別) DSE成績回顧 ...
樓主: hkpapa852
go

【2016-2022】才女璧人學校(第一種子組別) DSE成績回顧 [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 22-12-20 11:32
巾幗英雌? 盛年佳人? 香港小姐? 香港女兒?
要揀個"好名"都真係唔易

自己大女開始才去了解YWG, 乜以前原來催谷嚴厲 ,嚴可能仲有D, 一定要紮頭髮同用黑色最簡單橡筋, 穿咗耳窿只可以用耳針,會捉校裙長度, 最近著左兩年嘅運動鞋仲畀風紀捉,話鞋邊有其他顏色,搞到我要拿拿聲搵白油油。

但谷就感覺唔到。我都想學校谷下家姐。依家自己搵補習谷。

覺得坊間係評關愛多過開放自由,可能因為升中講座 之前有講導盲犬同眼疾畢業生+出左套紀錄片。

johnwooo 發表於 22-12-31 10:23
我都想知收埋小學部B2生,點解可以上到1A?現存有直屬中學嘅都好難做到

所以keep到1A, 係咪可以理解為高增值?

hkpapa852 發表於 22-12-31 13:18
只睇5+其實唔足夠去衡量一間學校係咪有1A水平,因為去到頂級名校,尖字比例都唔會差太遠,而且只要做好拔 ...

明白,要睇一籃子數據。依家望住5+數據 鞭策家姐要係學校企咩位先穩陣。但學校elective炒埋一個大數出,又8唔到實際每科幾多%5+。

pollywcw 發表於 23-1-1 14:41
SSGC 係咪已經好好, 如果已經讀其小學,仲有邊間女津值得自行?學校已經講明自行收街外人
...

妹個年,以我所知有佢地小學top幾,自行港島二間大熱女官津。

pollywcw 發表於 23-1-2 00:46
你指嘅係咪英華同BPS
都好明顯下

2jkidsfather    發表於 23-1-3 09:44
‹ 上一主題|下一主題