用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖類斯小學
樓主: Gogojuly
go

聖類斯小學 [複製鏈接]

你係唔係今日收信 ga? 我仲未無信收.....

原帖由 SamMom 於 10-11-8 14:26 發表

我個仔係備取生...
結果一間都無收, 而在唯有等出年大抽獎後等叩St. Joseph's Primary school 門 (他現在讀St. Joseph's Kinder)

聽講 st. jo 好難叩, 你打定底穩振 d.

原帖由 SamMom 於 10-11-8 14:26 發表

我個仔係備取生...
結果一間都無收, 而在唯有等出年大抽獎後等叩St. Joseph's Primary school 門 (他現在讀St. Joseph's Kinder)

你係 net 12 or net 11 架?

[url=file://\\
[quote[/url]]原帖由 SamMom 於 10-11-8 15:18 發表

是今天收信, 無得打底, 徐了St. Louis其它reject 哂!

St. Jo 係好難叩但因是 Kinder 學生機會應該是1/2 或以上

Good.

原帖由 SamMom 於 10-11-8 15:55 發表

好在是Net 12, 即仲有兩次機會, 一次大抽獎同叩門!!

功課一般多, 但經常有測驗,咁算唔算谷?睇家長點諗. 校長就轉咗無耐, 若年半到. 好似因舊校長走時亦有一d 老師都走咗, 所以有一排係交接時比較亂. 依家 點就最好去自己問吓 d 家長.

原帖由 jnwchan 於 10-11-9 10:59 發表
聽到以上評語加強左我對這間學校信心,有無家長知道功課多不多,會唔會好谷?

62 net 係邊?
原帖由 lalacat 於 10-11-9 10:49 發表
我個仔都係備取生...
不過我住得遠(62net).

唔明, 係唔係即係學校唔出 reject letter 呀? 只係分取錄及備取兩種?

原帖由 iantsang 於 10-11-10 13:27 發表
Correction and my apology.

There are no rejections.

我最想知 d 老師師資怎樣? 好似有一批換咗新既老師, 佢地係唔係己經 pick up 到哂 la? 之前聽講有d亂, d 小朋友上堂紀律控制得麻麻, 特別呢間係全男班...真係要有d功夫先可以去對住班馬騮仔.

原帖由 iantsang 於 10-11-10 14:01 發表
From what I know, shouldn't be using English in all subjects but only science and math are taught in English.

校風嚴謹 or not is in comparative term.  I don't think it is too strict and secondary sec ...
‹ 上一主題|下一主題