用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 沙田崇真中學揮手區
樓主: Hoining
go

沙田崇真中學揮手區   [複製鏈接]

我去過乙明村維多利無得買要10月中先有貨,所以我去左豐昌順買, 我校裙系維多利買,因為我摸過佢既質料比較好,
但因佢暫時無冷衫,所以我唯有去豐昌順,不過都OK . 你可以去睇睇.

營業時間:上午十時半至下午六時半 ( 一月至六月期間逢星期日休息 )
地址:沙田禾輋村禾輋商場二樓202A號舖
查詢電話:2684 1387

只有C班先會原班升,除非自動退出. 沙崇其實幫我們家長節省不小金錢,除左中文科, L.S 和 Technology. 都係學校自已製作,英文科開學後經學校購買,唔知會唔會都係學校自已製作呢 or 學校未選定用邊間出版社的書.

nc2000 發表於 12-10-16 00:36
我個仔依然hea住讀再加上原來上學期冇test ,所以佢更輕鬆佢要有test /exam 管住佢既人!

而家沙崇中一上學期無 test 嗎 ??? 我記得上年中一要 test , 分數要計洛成績表 .

估計應該今星期5 會有時間表 , 其實中學會比好多時間學生溫習 , 因為係一日考一 or 兩樣 ,有試過係有一日考一科 , 有d日子考兩樣ge 會係 listenling 加一科 or composition 加一科 .  

沙崇ge 閱讀理解都唔淺 , 會有兩至三編, 不過總分係40幾至60幾, 即係話做多多分數就小小 , 因為好多係2分題. 英文GE 都有好多野會考 .

學校應該派左上年度ge 考試卷比你地 , 如果小朋友有時間就比佢做一次先 , 等佢可以熟習考卷形式.
因為考試形式同小學係完全好大分別架.  

其實學校應該不段都有 test and quiz , 家長可以從呢個方向留意下佢地ge 進度 .

‹ 上一主題|下一主題