用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 khmama : 請問港島東區中學排名
go

khmama : 請問港島東區中學排名 [複製鏈接]

如果以我打电話問過學校所知,用英文班多少來排的話,張振興.嶺南,嶺南衛怡,寶血都只開一班英文班,漢華同慈幼就開兩班,返而聖貞德有三班,補英文個老師就話聖貞德好過慈幼,同張振興.筲箕灣東就直頭差喎!!

回覆 7# tunafish 的文章

同意漢華吾會好過劉永生,顯理

回覆 8# tunafish 的文章

由二三年前開始留意依兩間學校,開放日都去過,感覺上慈幼学生定D,而聖貞德就活D,校舍就聖貞德新好多,慈幼真係好舊,不過都好大,而成績慈幼以前好好係英中,不過聽畢業生講以大不如前,再加比較成績同係中六就慈幼高,但同係中一二就好其怪聖貞德好喎!因為兩間都有朋友讀,我係英文同數學,再加打去間開幾班,答案聖貞德話3班英1班中返而慈幼話,都吾知收到幾多学生,我再問今年中一呢?佢話2英2中,不過下年就最多只開3班,從我仔英文補習老師所講就現在聖貞德好過慈幼.以上只係個人意見

慈幼小學得一班,好成積都轉走左,慈幼比我感覺係冇人讀,可能太舊今年又換左個女校長,我估叩門位都吾少,聖貞德校風吾會差過桂華山,協同掛!我都係巳成續行先,要學壞邊間都有机會,
‹ 上一主題|下一主題