用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat 2nd 後感想。。。。
樓主: peko5
go

St Cat 2nd 後感想。。。。   [複製鏈接]

回覆:St Cat 2nd 後感想。。。。

有啲唔嗱間既野想分享 我好treasure 有兩次interview 的機會-- 第一次:要我乖乖坐後面,讓我見到個囡一啲我平時留意唔到的,因為平時上playgroup 未試過咁真正咁提離;第二次:問如果學校畀唔到我地要既野咁點算... 走咗後我和老公好詳細深入咁傾了我地自己的期望。 有冇offer 都好,這兩件事令我覺得更保貴,屎"繪"咁想這個已經值回了交了的幾十元報名費和我所受既壓力!

引用:佢都in左好多間,間間收都唔知點揀!KM,+SC

原帖由 peko5 於 13-03-26 發表
佢都in左好多間,間間收都唔知點揀!KM, SC, HKPS .......,
你囝囝/囡囡係咪都有Boxhill offer?

引用:成日我都把口話自己睇開D,+入唔入到又有咩

原帖由 VeryB 於 13-03-26 發表
成日我都把口話自己睇開D, 入唔入到又有咩所謂.

我自己本人都從來無讀過名校, 大學都唔係讀咩學校, 但我 ...
Very true! 不過我地的年代大部份係津貼學校,一間小學校舍都分上午下午班,收生唔成問題,啲學校唔係太aggressive 都唔會死谷爛谷啲學生。而家呢,個細路讀普通津校又擔心太填鴨,想佢入啲靈活啲既學校,就要先谷佢希望佢考得入。唉,兩歲班都要2nd in, 做家長和細路都好辛苦!

引用:無Boxhill+呀,學校話最快5月先有得in,+如

無Boxhill 呀,學校話最快5月先有得in, 如果仲有位的話
你小朋友係咪八月尾出世,或者你比較遲才交Boxhill 報名表呢?

引用:無Boxhill+呀,學校話最快5月先有得in,+如

無Boxhill 呀,學校話最快5月先有得in, 如果仲有位的話
Btw, 今年bh 學費貴加咗好多,而且佢地target intl school, 遲啲應該真係會有位放出黎

其實5/4之前只得今日,2/4和3/4三日黑日,唔知學校會幾時公佈。唉,唔收都起碼畀我知道唔收吧!!

引用:+本帖最後由+halfapple+於+13-4-2+12:33+編

原帖由 halfapple 於 13-04-02 發表

回復 peko5 的帖子
認同!收唔收都好,比個答案我知吧!

這種等的感覺,同追劇一樣

引用:係慘過追劇 +

原帖由 peko5 於 13-04-02 發表
係慘過追劇

引用:大家估下係唔係星期五辦公時間先有結果呢?

原帖由 man811231 於 13-04-02 發表
大家估下係唔係星期五辦公時間先有結果呢?很緊張呢
我都想過,會唔會星期五6pm 先post 出嚟

引用:如果星期五先出,即係呢幾晚都冇覺好訓,如

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-04-02 發表
如果星期五先出,即係呢幾晚都冇覺好訓,如果明天出,我就失眠埋今晚
我唸咗好多安慰說 ...
我都係,好心急。唉,1st 以為衰硬,反而冇緊張過

引用:我仲....發夢result出咗,+但我搵唔到亞囡個

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-04-03 發表
我仲....發夢result出咗, 但我搵唔到亞囡個冧把...
出了result 後大家一齊解吓夢... 我都夢見出result, 收了我囡  ..... 但好多時現實和夢境係相反的

引用:Quote:原帖由+cherrybeepbeep+於+13-04-03+

原帖由 alicekeith 於 13-04-03 發表
出了result 後大家一齊解吓夢... 我都夢見出result, 收了我囡  ..... 但好多時現實和夢境係相反的

...
真係failed

引用:回復+alicekeith+的帖子 我都覺得係相反的

原帖由 cherrybeepbeep 於 13-04-03 發表
回復 alicekeith 的帖子

我都覺得係相反的...
出年k1再努力!

有Offer 的家長,如果收pm, 你地會唔會release 學位?

‹ 上一主題|下一主題