用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 **08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾**
go

**08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾** [複製鏈接]

暫時最update嘅同學仔list:

rowena0219.........Rowena
charlotteling...........Oscar
chingchingb.ma......Alexa
Joslau....................Milton
seabird6623..........Samuel
Virginialum............Hayden
   0    0    0    0

今日卒之正式返K2,噚晚亞囡臨瞓前出奇地問我幾時返學,我答佢今日,佢個樣好期待,睇嚟真係好鍾意個班主任。

今年我哋架school bus轉咗細車,亞囡仲要第一個走上車,坐得好開心,因d同學仔冇以前大車分得咁散。

希望大家嘅小朋友喺K2呢年都一樣咁開心!!

LoCLai,

你好呀!之前喺Babykingdom教育王國嗰邊傾開,後來發覺係我哋bookmark咗條link先可以入到,其他媽咪入唔到,所以喺edu-kingdom呢邊再開新topic繼續傾。

多多指教!

原帖由 LoCLai 於 08-9-2 17:13 發表
Hi, 各位好嗎?? 我囡囡都係讀2I, 佢都好鍾意兩個老師呀!!

同學仔list:
Joslau....................Milton
seabird6623....... ...

好搞笑,亞囡都擋個水壺係寶

原帖由 rowena0219 於 08-9-2 17:14 發表

囡囡都好期待今日正式返學, 佢重好開心可以揹水壺tim, 真搞笑!

亞囡話今日都仍然係坐喺Milton隔籬,同舊年K1一樣。又話今日攞咗d嘢出嚟比Miss Yuen及Miss Au睇下有冇帶齊。最攪笑係佢話今日喺學校化粧,再問清楚,原來話喺食完snack之後,Miss Yuen比塊鏡d小朋友照下個咀有冇餅碎!

Charlotte ma,

Gathering?我第一個舉手讚成。

亞囡話係有個男仔推書包落地,另外又有個女仔(坐喺第一個位)喊。問亞囡今日做過乜?佢話冇,淨係去weewee同食茶點,笑C!

原帖由 LoCLai 於 08-9-2 19:35 發表
alexa ma,
你好呀!! 好開心可以同你地o向度交流, 我係working ma, 有時阿囡唔講都唔知佢學校發生咩事..... 希望你地多d提點下我呀!!!heeeheee

今日阿囡話佢要坐最尾, 唔開心喎(唔知講真定講假)! 又話佢識得三個小朋 ...

charlotteling,

我呢兩日冇去學校,只係比佢搭school bus,可能明天會湊返學都唔定。

係呢,上星期orientation我哋大家都冇機會相認,你坐喺邊ga,睇下我記唔記得先?

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 11:23 發表
昨天我都有去學校都見到好多媽咪, 唔知你地有無去呢 ?   

係啦,我就係覺傾傾下唔見緊d媽咪,後尾先知原來係因為我之前bookmark咗條link先入到去,其他媽咪冇bookmark就揾唔到,所以索性開個topic喺呢邊繼續lor。

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 11:15 發表
chingchingbma,

係喇上之之個Topic唔見左, 好彩你開番咋, Tks

LoCLai,

好開心呀 ! 又可以係度同你傾, 最開心係oscar 又可以同 charlotte一班, 仲有顯程呀!

可以攪多的gathering 好呀, 我第一個贊成, Hallowe ...

你係唔係坐近門口嗰邊短頭髮嗰位?咦!咁你即係坐virginialum後面,我坐第二行近窗口。嗰日我係估估下,因我見3:30pm嗰個時間好似有6男2女。

照咁推段,可能seabird6623係坐最後嗰行。

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 13:56 發表
chingchingb.ma

我你15:30, 第2行右邊第一個, 你呢 ?

我就係你隔離再隔離嗰個lor。

原帖由 charlotteling 於 08-9-3 15:44 發表
chingchingb.ma

係呀 ! 就係短頭髮個個囉, 咁你即是坐我隔離再隔離個個

你都好細心6男2女, 你都留意到

亞囡話今日調咗位,分咗組:紅、黃、藍team,亞囡係Red Team,Milton係Blue Team。

今日上堂要寫字,寫番一、二....,仲有要畫d字咭嘅公仔,都唔知係唔係

Virginialum,

如果亞囡冇講錯,近門口張枱--Red Team,近窗口--Blue Team,課室後面--Yellow Team。

亞囡一向早瞓,反而今朝無啦啦未夠6:00am起身,仲叫醒晒我哋,跟住仲唔肯瞓番,攪到返到學校時好攰,上堂都唔知有冇洽眼瞓。

原帖由 Virginialum 於 08-9-4 21:59 發表
charlotteling

No ah. I have long curly hair.

Hei Hei told me yesterday that they did some writings. He said they wrote 一 and 二. Forgot to ask which group he is now in. But he is sitting right in  ...

講真,其實我都未習慣亞囡返下午班,因午飯要提早,硬係好似一日暫咗中間嗰段時間,唔知點咁!!放學返嚟又攰,第時都唔知幾時做功課好。

係呀,今日湊亞囡返學同以前K1嘅同學仔媽咪傾計時,見到K2I有好多媽咪都好似好熟咁傾緊計,唔知有冇你哋喺度呢?

今日亞囡攞番嚟嗰張alphabets話要過膠,唔使帶返學校。其實呢張係未就係上星期Miss Au話要好好保存嗰張,因上星期冇留意清楚。

我見第二班話張alphabet card要帶返學校,咁其實使唔使呢?

原帖由 Virginialum 於 08-9-5 23:14 發表
Yes. I think that's the sheet Ms Au referred to.

hccw,

歡迎你呀!!好嘢K2I已有8個家長喺度喇,得閒多d上嚟交流下。

係呢,你亞囝坐邊ga?

原帖由 hccw 於 08-9-8 10:26 發表
Hi, 各位好!
搵到你地真開心.
我仔仔顯程都係讀2I架.
加埋佢入個list度啦:
seabird6623.... ...

請問今日版"A"字係寫一版定係寫晒前、後兩版,因亞囡話Miss Au叫寫一版,可信性好似唔係好高。佢快快手寫完一版就走咗去玩,激C!

唔該晒各位,似乎亞囡今次講嘅嘢都信得過

嘩!你哋Blue Team好熱鬧wor。

亞囡話今日喺學校做黃色雀仔燈籠,而功課又係"A"字一版。

LoCLai,

咁Charlotte退咗燒未呀?希望佢快d好番啦!

中秋節暫時都係家庭聚會,未有乜嘢特別節目。

原帖由 LoCLai 於 08-9-10 22:12 發表
今日阿囡發燒, 無返學, 係佢返KV以來第一次缺席.....

哎呀! 今日整燈籠呀??!! 阿囡無得整...... 一定唔開心啦!!!

中秋節有咩活動啱細路仔?? 仲未諗到有咩活動同佢玩下添...... 你地有無好介紹??!! ...
‹ 上一主題|下一主題