用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DGJS interview,來個統計…
go

DGJS interview,來個統計… [複製鏈接]

係只俾一個家長入

原帖由 rainy0429 於 10-10-4 17:19 發表
睇怕都真係好多人會揸車去....
請問大家知唔知DG會唔會企硬只俾一個家長入?(好似GH咁)如果老豆反正唔入得就自駕都冇所謂~
如果父母都一定入得,我就貴D打的算了~免得等位泊車麻煩~ ...

校長會望吓父母嘅喺係2nd interview,因為舊年2nd interview時,係由家長帶小朋友到校長室門口等見校長,校長會親自出嚟帶小朋友入校長室面見,咁校長只會喺出嚟帶小朋友入校長室及帶番小朋友出嚟嘅短短10幾秒望到家長咁囉。

以往唔需要填問卷。

原帖由 rainy0429 於 10-10-4 17:59 發表

哦~~唔該曬! 咁點解往年有人話校長會望吓父母嘅呢?
係咪依家轉左形式,見唔到校長所以只俾一個入呢?
另外想問多句:DG要家長填問卷嗎? Many thanks!

舊年:
1st interview -- 只可一個家長帶小朋友入去學校
2nd interview -- 可以兩個家長一齊帶小朋友入去學校

原帖由 yanyant97 於 10-10-4 23:05 發表
我想問係咪真係只可以一個家長入去呢???又話學校好想兩個家長一齊入既???

Last year, the 2nd interview was conducted in early November.

原帖由 Keikei_mama 於 10-10-7 07:55 發表
Any one know when can the 2nd interview be conducted after the 1st interview on this weekend?
‹ 上一主題|下一主題