用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2013年想報考根德園K1既媽媽請入黎傾
go

2013年想報考根德園K1既媽媽請入黎傾 [複製鏈接]

我打算幫我個囝報呀,我見我屋苑讀kv嘅都好乖好有禮貌,感覺this Kg is good for boy.

我見到有間面試班,好似好多人報,但主要針對考cckg. 我都想知面試班有冇用,我只怕好似啲小學校長咁講,參加咗面試班嘅學生個個倒模一樣好似機械人咁就弊!等我都去問下個training模式了解下先。

原帖由 cat8141210 於 11-11-23 15:37 發表

我其實之前有做左好多準備...
又問左好多間"幼稚園面試班"既資料...
但係就唔知究竟邊間最好...
如果呢度有媽咪知既不妨分享下?

我有時仲諗埋D多餘野= =
既然呢個TOPIC度既媽媽都係有興趣報KV既...
又有冇可能一 ...

我有興趣參加呀!

Kv 好似係用廣東話面試?如果係,用廣東話上堂都ok. 另外佢地嘅導師有冇kv嘅相關經驗,例如佢地成功幫過幾多小朋友入kv, 曾經任教於kv,etc.

原帖由 cat8141210 於 11-11-24 18:02 發表
地點:
旺角亞皆老街

營業時間:
星期一至六,09:00 - 18:30

收費:
$2240/8堂,可一星期一堂

上課形式:
1位小朋友,可以兩位家長陪同,但上課時小朋友在前面,家長坐在後面觀察

班際:
英普班/英粵班
(簡介:家長報名前要 ...

Cat, 我之前話我見到一間面試班,啱啱打咗電話問,大家可以參考下:

地址:奧海城
費用:$3000/12堂(每堂一個鐘,最尾嗰15分鐘一位家長入課室同小朋友一齊上堂,目的係教家長如何在家訓練小朋友)
語言:英文,廣東話及普通話。
成功率:90%

我問佢可唔可以組班專攻kv面試,佢話其實佢地大部份學生都係target sc和 kv. 組班嘅話要5月份前確定我地選嘅上堂時間,因為8,9月份會好full。
‹ 上一主題|下一主題