用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國學生VISA
樓主: cgefamily
go

英國學生VISA   [複製鏈接]

回覆 CircleFat 的帖子

你是否提早有CAS,所以可以約到27/8交文件?

我要等23/8 放榜後才有CAS來申請Student Visa. 我訂了機票13/9起程,時間太趕已預左要做快証。
而家擔心出了CAS 及交網上申請後,約期交文件會再推遲。話唔定要仲要俾多500元walk in

2女女 發表於 18-8-22 00:21
Agent提我的,我今天三點去左,有十多人排隊,每人限二十人
請問你是agent幫你做,定自己做網上申請?
如walk in 是否當天3點前直接去到 visa center 排隊,不用再預約日期?

回覆 2女女 的帖子

Thanks cow and 2女女

cgefamily 發表於 18-8-23 00:17
多謝各位。似乎快証都不一定比普通証快。
但我仍未 約到簽證日子(今晚On line payment 網上系統有誤,交唔 ...

27/8星期一Walk in 距離12/9起程, 大約只有11個工作天,唔用快証時間太緊。雖然之前好多普通証7-8個工作天已出到visa。

聽到有JM用快証都要9個工作天,有D擔心

請問是否要交埋SELF ASSESSMENT及PARENTAL CONSENT LETTER?

我29/8walk in 交表,快証。購了Gold premium package 包check 文件、郵遞、SMS、walk in。
交了checklist form,passport, ielts , CAS, academics cert, birth cert, parent consent, TB
Application form 即埸退回,話網上申請不用再交。

28/8申請快証4/9 收SMS 通知已到香港,等快遞送來
今年似乎快証和普通証只差2-3天,但快証要俾多$2200,肉痛!
如果有多2-3天會搏下,但我們只有10天時間申請,唔用又驚趕唔切。

yhlmami 發表於 18-9-4 16:20
1.申請日期 - 29/8
2.批核日期 - 4/9 收到email ,明天取
3.快証/普通証?- 普通
基本上你做普通証和我做快証時間是一樣!

你們子女是否在英國已申請過STUDENT VISA,有曬良好紀錄,所以審批會特別順暢快手。

‹ 上一主題|下一主題