用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) (KTS) 2009小一家長, 大家交流下......
樓主: Barbarasin
go

(KTS) 2009小一家長, 大家交流下...... [複製鏈接]

我地決定唔駛做!哈哈!
原帖由 voeuho 於 10-3-12 22:00 發表

I think no need to do because we don't know the
題目.

What do you think?

我都好有興趣去喎,等我安排下先。仲有兩日時間報名。唔該!請問大人駛唔駛報名?
原帖由 voeuho 於 10-3-16 12:16 發表
Hi j63, hhkk, cat, reb619, 大嘴鳥,

復活節你地有冇節目?

我同囡囡打算去愉景灣參加 on 2/4/10 (Fri).

If you want to join it, please go to website: www.ddeck.com.hk to register.

The fee is $150 for eac ...

大嘴鳥,
你囝囝無乜事呀?幾日無翻學!係咪唔舒服呀?要保重身體呀!呢排忽冷忽熱,真係好易會唔舒服!

Dear All,
有閱讀冊,不過無補工七!又做小樣。
祝大家有個快樂假期!
記住溫習,放完假就測驗。努力!

1A班注意!老師已經將〔補工七〕放左上校內電郵,請各家長自已上網下載!
[quote]原帖由 yiumami 於 10-3-31 20:59 發表
reb619

我都冇"補工7", 會唔會冇派呢?
另外, 我想問你哋有冇"閱讀冊"呀? 唔該!

[/quote]

1A班媽媽們,請問假期英文功課:Reader: Kipper and the giant(Quiz)有無工作紙呢?係咪齋睇備課就OK呀?

Dear voeuho,
唔該晒!我問阿仔,佢一味話好似係又唔知係唔係!俾佢激死!
原帖由 voeuho 於 10-4-9 18:41 發表

Hi j63,

My daughter told me they read the story book only and will quiz at school.

我無呀!點解咁問?係咪應該有呢?我個囝尋日都問我。
原帖由 voeuho 於 10-4-13 20:02 發表
Hi 1A parents,

Did you have 中文補充工作紙(九)?

Thanks a lot!

終於測完喇!好o野!

係啦!幾個星期之後又考試,好似好急咁!幾個禮拜教得D乜?唔知係咪全個一年班學過o既都會出翻o黎考呢?
原帖由 reb619 於 10-4-28 13:32 發表
下轉exam在6月10日, 好快就到架喇~~唔鞭策吓會趕唔切, 嚟緊啲課程我估都幾趕吓

Dear CynthiaWong,
我要星期三先得閒整,會唔會遲左D?你等唔等得?我星期三下午e俾你啦。
原帖由 CynthiaWONG 於 10-5-10 21:40 發表
一年級媽咪

我個囝囝遺失了Oral Book ,請各媽咪幫忙e-mail oral book 之內容給我重新整個本新的,我個囝囝好驚, 成日都無曬心機!謝謝大家!

My E-mail: [email protected] ...

已經E左俾您喇!睇下唔用,希望幫倒您!
原帖由 CynthiaWONG 於 10-5-10 21:40 發表
一年級媽咪

我個囝囝遺失了Oral Book ,請各媽咪幫忙e-mail oral book 之內容給我重新整個本新的,我個囝囝好驚, 成日都無曬心機!謝謝大家!

My E-mail: [email protected] ...

Dear All,

唔知大家P.2仲有無機會做同班同學呢 ?有無人得閒開翻個2010升小二o既TOPIC?雖然小一呢度有D靜,但係好多時都幫到手。多謝大家今年o既幫忙 ! 開學再見各位!
原帖由 voeuho 於 10-7-8 15:46 發表

Hi,

Are you get the exam result?

I will see Ms. Choi at 1:45pm.

Hi voeuho,

你唔講我都唔記得對答案!!等我搵下先。
原帖由 voeuho 於 10-7-16 11:36 發表

Hi,

我想問中,英,數 exam 跟進工作紙怎樣才對到笞案?
我已經在 KTS Website 找了很久都找不了, 你地找到嗎? Thanks!
‹ 上一主題|下一主題