用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

原帖由 KAKAMUM 於 08-9-3 22:27 發表
Hi Kongsou & bignose,
多d人一齊交流  .

tatacat:

Homework record 囡囡寫了以下:
Maths - Bring stay book >> bring story book
General Studies - P007 >>> circulars p007

應該同 maths & general  ...

心玥mami :
唔駛客氣, 我都係估估o下o者

心心
今晚真係非常忙碌, 傢俬舖d人上黎修理, 搞到一屋都亂哂, 又要幫呀囡執功課, 佢又矇盛盛, 好彩多得你提點.

原帖由 tatacat 於 08-9-3 22:10 發表
Homework record 囡囡寫了以下:
Maths - Bring stay book ???
General Studies - P007 ???

是代表什麼?

koho:
好開心. Tiffany 講今日小息和心玥一齊玩. 今晚又寫屋企電話明天給她. ...

Tiffany 媽咪:

知道d小朋友咁投入, 咁愉快, 做父母既真係好.. 好..好開心, 希望所有小朋友都有一個美好的童年.

ccaa1

take it easy la, 相信佢既能力, 好快佢地會 handle 倒的.

原帖由 PERRYNMOM 於 08-9-3 23:21 發表
2) bring locker label (貼相片及過膠那張紙) - 係咪要自己攞去過膠ar?

yes, correct

今晚真係盛況空前, 全部狀態都是 : on line

要準備明天上班公事, good night everybody.

原帖由 心心 於 08-9-4 13:14 發表
6/9星期六月圓晚會事項:
帶隊: ccaa1

你怕左我地呢班女人?   

為左阿囡有得玩, 上刀山 落油鍋都o黎

直希媽咪,

小朋友仲係細, 我地唔可以用大人的標準來要求他們的. 俾多d耐性, 你火爆的表現, 佢會不自覺學習左.

心心       

我多數都會一齊吃晚膳(因太太未確實), 仲有要帶 D 乜野, 請指示.

bignose       

希望你接下來會事事順景.

pc_choi

歡迎你

原帖由 wwgjc 於 08-9-5 18:10 發表

Hi,

Would you please tell me what are they about?

Thanks!

God bLess

wwgic,

it should be circular P009 & P011.

P009 is the circular on participating 60th Speech Festival (English Solo Verse Speaking).

P011 is the circular on 校際朗誦節(普通話)

心玥昨晚回家途中跟我說, daddy 今晚我玩得好開心呀, 心中有說不出的喜悅, 多謝大家

原帖由 meganhkg 於 08-9-7 21:22 發表
Dear all,

Do any one know about how to do the Slogan writing competition?  In chinese or english?  What's is the subject about?

Jessica

late question, late answer, cos it should be submit this morning, i think it can be in chinese or english, the subject is "親子口號創作"

原帖由 心心 於 08-9-7 20:53 發表
尋晚同心玥道別後, naoki是即時同我講: mami今晚好好玩, 幾時再有得玩? 晚上同今朝都同我講大灰狼點點點...同埋今早把聲沙左

大灰狼,
真係辛苦晒你, 可以令班o靚仔玩得咁難忘不容易, 因為他們都很顛

昨晚的靚太,
...

一o的都唔辛苦, 其實最貪玩o個個係我

原帖由 chinfung 於 08-9-8 12:49 發表
Dear All :

There are some photos at the below link for P 1 D gathering on 30/8 & 6/9. share with you  

http://mysinamail.sina.com.hk/cgi-bin/album/ualfolder.cgi?uid=cstsangsc@7

chinfung

多謝你的照片

原帖由 心心 於 08-9-8 13:07 發表
chinfung
thanks for your sharing

各位,
re: MySmartABC.com
只是可以login入英文, 對嗎?
我自己理解不是硬性要做, 得閒可以做, 對嗎?

應該不是硬性要做, 不過個人覺得幾好, 有誰知道什樣取得中文及數學的 login 方法.

原帖由 tatacat 於 08-9-8 13:51 發表
星期六聚會Tiffany話玩得超級開心. 玩到11:00都嫌未夠.  好彩心玥有來, 有個女仔做伴.  她說有位daddy扮狼捉她, 好好玩, 但又答唔到邊位daddy.  是誰呀?
Tiffany好期待下一次gathering.

chinfung:
原來你有影到相.  ...

飾演大灰狼的有兩三位 daddy, 心玥daddy, CAVIS daddy, 我也很期待下次的 gathering

原帖由 KAKAMUM 於 08-9-8 14:06 發表
聽到你地個晚玩得咁開心, 好期望下次可JOIN 你地一齊玩呀.

感到好開心, 開學沒多久, 嘉嘉就能同你們的仔仔女女成為朋友, 期望他們在這校內一起成長, 互相支持..........

心心,
Mysmart ABC , 我都只login 到英文,  ...

我也希望心玥能和大家一起開心成長, 有個美好的童年

原帖由 PERRYNMOM 於 08-9-8 14:14 發表
ai ya, 我都仲未login 比柏妡做tim.

你地對上2次都玩得咁開心,可惜我都miss咗tim. 不過唔緊要,佢哋3年都同一班,有大把機會.

right, don't miss next time
‹ 上一主題|下一主題