用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 12 月bb的疑惑??
go

12 月bb的疑惑?? [複製鏈接]

Parisienne你的回應實在有啟發性,好多謝你............

我大仔可能此終是細B,0711尾,佢在聽指令,大小肌肉發展,自理能力方面都好差,本來今年上K1,老公最後決定要佢上N1 ONLY,因佢都幾叻,驚佢REPEAT 時佢會介意,......可以想像佢會問,點解同學仔個個讀升班K2,點解得佢仲係K1............咁簡單的12345數目問題,一間3歲多的小朋友又點會唔識。

我唔知最後要小朋友做班中大仔的決定是否正確...........N1對佢又可能係太淺...........不過做班大仔對佢來說真係會多D自信心。
當佢呢年學吓英文及普通話, 隨遇而安吧.............

係呢,Parisienne你同你小朋友最後決定讀啟小幼OR浸小幼呀。

我個大仔原先想上啟小幼K1,依o家無讀啦,好可惜,啟小幼是間好學校........

Parisienne,

我個仔會在THINK讀N1.  校舍環境等一定無啟小幼咁近,但勝係屋企樓下,好近......至於考啟小幼插班,係咪即係出年1月才讀??  都係好建議, 或者等學校開學後,睇下情況先。

原帖由 Parisienne 於 10-5-26 08:13 發表
Hi DaisyDaisy,

我地最終决定讀啟小幼
你講得啱,我地有信心個囡一定可以愉快學習!老師nice,課程好,又有啟發性。校舍環境等都好適合小朋友成長。
係呢,咁你揀咗邊間?方唔方便講?
其實可以考啟小幼插班.....

...
‹ 上一主題|下一主題