用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黄埔迦南K2會
go

黄埔迦南K2會 [複製鏈接]

喂!升班啦,轉過嚟啦!
   0    0    0    0

你哋去哂邊呀?

今日幫冬冬報咗課外活動,係毛妹ballet(係黃埔小太陽上堂)及柏斯兒童鋼琴班,我報咗24/8 fri 5:30 - 6:30上第一堂,如有興趣,join 埋一齊。

謙媽:
最近忙咩?24號嗰日有冇去睇coby dance呀?我嗰日返工冇去度。9月份我都唔唸住比冬冬繼續學coby dance啦!

joyce,
gathering?好呀!不過我宜家踏正weekend返夜班,變咗多數平日放假噃,如果weekend 就要可能等到10月。

我25-28放幾日假,原本想去下旅行,但一見到係14,即刻唔啦!

嘩!正噃!唔駛做啦,多啲時間休息同陪謙謙,或者等謙謙上了小學返全日時至算,我諗宜家揾工都好易!

咁你哋就我啦,即係平日gathering都得啦?!我2號和3號都放假,睇下你哋點?

明天開學,唔知可唔可以同一班?

我問咗冬冬,有邊個同佢一班,佢話有謙謙、梓翀,Sami、
毛仲欣,依啲都係佢致愛,好彩係讀低A班啫,如果唔係就要讀低B啦
同你哋一班都好,睇怕你哋遲啲要關照我,尤其是謙媽,因冬冬遲啲要做手術,當佢返唔到學時,麻煩你哋話比我知啲功課和課程進展,又或者要麻煩謙媽揍謙謙放學時,順度攞功課等等,......你哋預咗比我麻煩
Ms Tang升咗職?恭喜佢!係咪升咗做副校長呀?
得2班咁少?可能啲人唔鐘意非牟利,怕涵接唔到P1。

我打錯咗日子,其實係9日4號和5號放假,5號wed過來我家好嗎?急唔急得際,你哋應該冇問題啦,日日都要食飯架啦!不過,你哋預咗冇咩嘢食啦,好求其咋!

冬冬都話係要帶玩具,佢已經揀咗件擺係書包喥。
我問冬冬,佢都話係ms. kwok同ms. wong,舊班主任對冬冬同梓翀咪好囉,本身已知佢哋啲脾性,k2時可加強訓練。至於謙謙,我認為謙媽要主动啲同老師溝通。

我同謙媽兩個屋企加埋一齊玩,大到嚇C人啦 仲要加埋大堂嗰度噃。

[ 本文章最後由 BNTYA01 於 07-9-3 18:49 編輯 ]

明天放咗學一齊返我屋企啦,但你哋預咗冇咩嘢招呼你哋架。

謙媽今日做咩咁懶唔去接放學?

唉!今日冬冬本生字簿比芝芝畫花咗,冬冬話会話比Ms Kwok聽噃,唉!識告狀!
另外,冬冬話phonics嗰本練習已教咗D/d,要做噃,我好懷疑,因冇吸日期,anyway,佢都做咗。

JOYCE,

你昨天又唔比我睇下,你就咁講我都唔知係咩,趁早就医啦!佢最近有冇發過燒、感冒?有時我哋感冒,啲淋巴胲也会漲起,拿拿声睇医生啦!

JOYCE、謙媽,
我取了9月21日(FRI), 7-9PM,有關小一入學講座門票,現有一張票多,你哋邊個陪我去聽?我哋可以一齊食完飯後去聽,但要飛起自己啲仔女噃。你哋只可其中一个陪我,因我得一張票,除非你買份星島曰報,剪下一至五任一日報頭,以及六或日1个報頭,
TOTAL 2個報頭去美麗華商場換票,參考http://www.edb.gov.hk/parentstalks

如果三个一齊去就好啦,我哋三個阿太可以去wet下。 咁今次靠哂謙媽去取飛。

Ms Kwok 有冇call你哋?佢今日call我,話已派的字咭係三星期的範圍,所以有啲唔識係唔出奇。咁我問K2啲課程会唔会淺咗,佢話差唔多,不過功課量会比之前少。
Ms Kwok又比咗粒執筆膠冬冬帶番屋企,等佢執筆好啲,係学校佢都有粒專用膠。

JOYCE,

舊膠係咪可以係文具舖買呢?因舊膠已經比2個女搶到爛爛地,買多幾舊都好。

我又大傷風,把声沙哂,我得閑又会攞下SICK LEAVE架啦!

http://www.musicfarm.com.hk/index2.htm

以上活動於9月26日,睇下有冇興趣?

謙媽,

中秋節營你去唔去呀?我和joyce一家都去,現只欠你哋,我想明天報名,所以請你盡快告訴我。

至於小一講座,我對不起就真,因只得一張飛多,咁如果謙媽陪我去,就要對唔住joyce架啦,joyce唔好押醋 最多之後話噃啲堅料你聽。

中秋營由於需買保險(团費已包),所以需要你哋給我所有參加者之全名,中文全名好啲,包括年齡,哎唷!
一係你哋私人傳訊我啦!

中秋營打嚟,話僖僖同芝芝嗰$35唔包BBQ噃,唏!唸都唸到啦!話唔包啫,分分鐘芝芝食埋冬冬嗰份。

記得今日要做埋phonics嗰本,Aa sound,因冬冬識唱ants on
the apple,咁即係教咗啦。

謙媽,
嗰晚一齊食飯然之後去聽,你得唔得?個talk7pm開始,咁我哋約5:45大家樂等,食大家樂得唔得?因嗰日我帶冬冬返柏斯,所以唔係屋企出發,大家樂i.e奇趣天地嗰度,ok?
食完打的去就啱啱好。

帶紙筆就得啦!

今日收到中秋營啲票,我哋要1:30pm在九龍塘根德道,近理想酒店,耀中国际學校門口等上車,咁joyce我哋係嗰度見啦!
謙媽我哋就一齊出發,不過都係要分2部taxi啦!我哋大概1pm出門口,ok?

我叫姐姐明天比啲飛你哋,有2個信封,認清啲名才收,所以放學時請捉住姐姐呀!收到就係bk reply,tks!

謙媽,
我唸唸吓,你好似比多咗$我,明明我要找$8給你才對,你却比多$10我,我最後才找$2;所以唔緊要啦,我星期五請你搭的士啦!

joyce,
要休息下,將2兄弟分開下,免互相傳染。

謙媽,
咁我哋各自1:30前係嗰度等啦!

咦!去拍拖?

annie, joyce :

我細妹去唔都"音樂農莊",臨時找謙謙表哥去玩. 問過"音樂農莊"佢話無問題,好彩....唔係我就浪費一張飛! :cry: [/quote]
‹ 上一主題|下一主題