用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in基督教服務處 同考kln tong名校差不多
go

in基督教服務處 同考kln tong名校差不多 [複製鏈接]

基督教服務處係好学校, 我囝去觀塘那間面試都係咁認真, 我都好suprise。相比名校(宣X)真係認真好多。

我朋友個女在銅鑼湾時代那間讀, 很開心。

原帖由 lro14sheung 於 09-1-7 13:57 發表
基督教服務處收咗我個女..到現在我又在煩留不留位..
好像好多人都只是讀n1開始才去讀..好少如我咁去in k1.

唔知點算...下星期六就要比錢..仲要比埋校服書包等...
如果別的有offer, 咪無咗成千幾元.. ...

Charlotte_mom,

好多謝你咁詳細的回應, 每次見你回應都解除不少媽媽的疑慮, BK有你這些有心的媽媽真好。

觀塘都收咗我個仔, 但我仍1516是否交留位費(明天交$1000), 因我心很想培正收我仔(1/9寄信通知), 培正是一條龍, 如果哥哥收咗, 咁細佬下次讀書就不用煩。
我以前住港島, 对港島的學校比較熟, 觀塘的小學真是摸不着頭緒。所以如培正不收,哥哥將來考小學時我都會選港島區的學校。仔仔比較活躍, 坐不定, 所以港同也是我的選擇, 你仔仔會考什麼小學? 可以分享嗎? 謝謝!

原帖由 Charlotte_mom 於 09-1-7 21:51 發表
我仔都係時代wor
我大女係讀真光的, 比較之下, 基督教服務處雖然名氣無咁大, 但質數真係唔差, 我仔而家k2, 寫既中文字唔比真光少(真光出名中文好的)
英文用phonics教, 唔錯, 如果無記錯, 英文老師應該係大學major英 ...

‹ 上一主題|下一主題