用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BB 仲未有學校收讀PN, 好擔心!!
go

BB 仲未有學校收讀PN, 好擔心!! [複製鏈接]

可試下北角明慧,今年九月喺太子開新分校,我今日帶咗我阿女(1208),即收,俾咗$660留位,出年1月番PN(因要足2歲先可以番)。北角明慧已有40幾年歴史,朋友個仔讀緊,佢好滿意間學校。

Hi,

在太子警察俱樂部隔離,但我還未去實地視察過。不過在面試當日,有簡短介紹過,聽落就好似有兩層,一層一萬呎,另一層有八千幾呎,全新裝修及設備,我諗可能是租一些大樓頭兩層改建作校舍。我會明天看看,再update你。

至於報名,係要聯絡北角明慧。

Hi all,

I have asked my friend who lives near to Prince Edward Ming Wai campus, she told the location is near to 運動場道, o個度有間好大間買日本奶粉嘅鋪頭.  I roughly know where is it, I will go and have a look today afternoon.

0806 - do you mean Aug 2006?  If yes, your kid is near to 4 yrs!

icbb1230

原帖由 Clarawsf 於 10-6-14 00:20 發表

I am also interested in it. My girl is 0806 n i live in Mei Foo.. ThankS!

Hi,

剛剛去完太子明慧校舍,她正正就在,「日本奶粉,嬰兒東西貿易」旁邊。地舖做正門,連半條街的地舖上面的一樓。校舍仍在裝修,入面情況睇唔到。我有d唔習慣間幼稚園喺旺角鬧市,好似好雜咁,怕放學會唔會好迫,好混亂。

Pogbaby: 咁,佢嗰邊又唔係好雜嘅,佢唔係喺好多酒吧同食市嗰邊。

neb: 明慧只係收咗我$660-留位費咋,唔知係咪因為我阿女出年1月先番(因要足2歲先番得)嘅關係呢?你可以打去北角明慧問吓。

Pogbaby: 咁,佢嗰邊又唔係好雜嘅,佢唔係喺好多酒吧同食市嗰邊。

neb: 明慧只係收咗我$660-留位費咋,唔知係咪因為我阿女出年1月先番(因要足2歲先番得)嘅關係呢?你可以打去北角明慧問吓。
‹ 上一主題|下一主題