用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角香港民生幼稚園面試咗未?
go

北角香港民生幼稚園面試咗未? [複製鏈接]

回覆:xoshan1025 的帖子

我地係現時pn學生,都未收到留位通知,所以我諗學校第一批只in超大或1、2月b,等pn留左位後先再in第二批

佢in完後好快有消息

回覆 hehawendy 的帖子

你留位係K1? 應該係pm class? 因而家pn既pm班應該少過am班,所以就算佢pn學生全部直升,佢都仲有位開多班pm班既。之前問過副校長,佢話好多小朋友到k1會轉校,有d會轉龍校/半龍校,有d會轉有學券的學校,所以可能佢想等d家長in晒其他學校先再決定留唔留位卦,其實咁都好既,只要學校保證想直升既都可以直升就ok啦!

回覆 xoshan1025 的帖子

其實我覺得北角民生副校長、主任、老師、姨姨個個都好好,返左學無耐已經記得每個小朋友既名,副校長日日都企係度同小朋友打招呼架,北角民生唯一缺點係地方細,其他包括課程、老師等都唔錯

其實pn班唔少小朋友唔直升,所以考k班既都仲有希望

回覆:kuma_mama 的帖子

我女讀緊民生pn,其實我地都好鍾意間學校,老師好好,好有愛心,語境一流。今年我只同阿女報左幾間龍校,一心諗住龍校唔收就直升,好好彩有offer,我地都考慮左好耐最後決定轉校,要走都好唔捨得。民生係一間好學校,我自己覺得唯一不足係校舍太細,其他小朋友唔直升都係因為考到龍校、學券學校、或其他更有名氣既學校

回覆:hehawendy 的帖子

係,派位唔關幼稚園事,民生升小資料係今年新加,以前一向都無,學校話無統計,但大部分都係區內官津小

回覆:Evachau 的帖子

細b應該有,但中b(3-6月)最多,隔離班有12月細b添,夠2歲先返學

‹ 上一主題|下一主題