用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真面試,唉!
樓主: 最緊要健康
go

崇真面試,唉! [複製鏈接]

哈, 我諗我又無左$50啦見您地話 interview, 我係外校生, 咩信都未收到, 只知11月先 in
睇黎一定無添啦

business hour 之後先in 係一個差到極的安排,從幼小教育中,都知道不論小朋友在學(N班)或未上學,小兒的生理同精神狀態在六點後會開始下降,或作眼瞓,選擇在此時間見小朋友,是否有心想見到小朋友真實能力的一面呢?反之說成為父母著想,不用請假云云,但想想在香港地有誰可以五點下班?亦或只想與在家主婦想見?我只想到學校見老師都係要七點先收工,不如安排埋interview,免得星期六要俾OT錢/補假

原帖由 ireneyklo 於 11-11-6 01:01 發表
到現在都仲有人講學校收報名費,可以賺幾多幾多錢。如果真的覺得給報名費會益學校的話,大可以唔去報名的,唔好給了報名費後,轉頭就講到學校好想賺個$50元。 ...

事實佢又係做左野俾您見下面,而又實在袋左錢……如果可以講到明係以成本收取(但又都可以作假)或款項全捐向慈善用途,相信會少一點聲音

相信學校都唔想俾人唱衰,唱到上報紙,說其星期六唔想攪面試因為要避開星期六幼兒、小學課外活動,講到尾又係唔想攪亂星期六條水喉…大家都知星期六係一個黃金時間搵錢…

OT是自願性質當然無補水啦…唔駛講到咁白呀?

您問我,我就覺得有改善空間,問題只是點解唔改善,校方有咩原因呢?聽日如果有時間,會去學校搵個老鬼傾下
‹ 上一主題|下一主題