用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你們會點揀VICTORIA(HMT) & 劍鳴?
go

你們會點揀VICTORIA(HMT) & 劍鳴? [複製鏈接]

原帖由 HimHim小BB 於 09-7-12 03:14 發表
突然收到KM取錄信, 但學之園一早就收左我個仔, 我都唔知點揀, 因KM的PN唔係一定可以直升上K1,但係學之園就可以直升.

我之前煩呢個問題煩左好耐, 最後決定去km

原帖由 superbeagle 於 09-7-14 21:52 發表
點解呢, 可唔可以分享下? 學之園兩文三語強, 上傳統英小會有好大問題嗎?

因為問過高人, 劍鳴overall比較balanced, LH偏重focus英文, 而且km有自己campus, 就算無得出成日出outdoor playground(佢話pn無得出outdoor), 小朋友既活動點都多元化d. 其實我都好鍾意LH, 最後係校車時間幫我做左決定.

原帖由 FloliMom 於 09-7-14 23:10 發表
請問你bb幾多月出世?知唔知km會唔會收年尾出世的細bb嗎?

以我所知,km剩係去年收的pn生﹝2006 bb﹞不能直升k1,以往和今年﹝2007 bb﹞是可以直升k1的,你可以問吓學校。

...

我交留位費果日問過, 佢無話明幾多%, 同埋無話全部pn學生可以上晒k1. 不過而家有無改就唔知

原帖由 HimHim小BB 於 09-7-14 23:50 發表
My BB is 07/07, 已交了KM九月份學費,但學之園都在autopay過了我$2800, 真係心痛!

咁你可以buy time再諗下. 我6月30號即刻去銀行cancel左autopay咋
‹ 上一主題|下一主題