用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好奇一問﹕CCKG三寶最後入唔入到DGJS﹖
go

好奇一問﹕CCKG三寶最後入唔入到DGJS﹖ [複製鏈接]

甘又未必﹐其實好多家長都講過﹐以頂級名校收生過程來說﹐DGS (or DGJS)相對地已是比較少人士關係因素。Mrs. Dai比較著重揀smart girls 多過 rich girls or famous families.  

Anyway, 我曾經聽說過﹐ 阿B個女好似second in 都無﹐(唔肯定﹐只是經過很多人傳來傳去)。唔知有無家長都聽問過呢﹖

原帖由 lauerica 於 09-12-27 00:02 發表
我個女成日見佢三個湊女放學,重有甄子丹都係,不過就唔知有冇收到,不過多數都收,幾咁黑幕先得架。

你意思是阿B係St. Paul's Co-ed Old Boy? 真係未聽過喎﹗Co-ed result 一早出左﹐無聽過鍾懿入左Co-ed喎﹗

原帖由 林嬌嬌 於 09-12-28 21:38 發表
Ah B is co-ed old boy. higher chance for his daughter.

好想討論番樓主個topic﹐究竟有冇媽咪收到料﹐CCKG三寶最後入唔入到DGJS這間頂級名校呀﹖

原帖由 Sevendwarfs 於 09-12-26 23:50 發表
請問有無媽咪知道CCKG三寶(陳奕迅﹐任達華﹐鍾鎮濤)最後入唔入到DGJS﹖

同我收到既風一樣﹐B女應該係連 second interview 都冇呀﹗ 部署咗甘耐﹐真是有點可惜﹗

原帖由 CWNA 於 09-12-30 13:46 發表
徐女 - 收
B女 - 唔收
任女 - 唔知
‹ 上一主題|下一主題