用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 大家滿意現在的校車服務嗎?
樓主: littleteddy
go

大家滿意現在的校車服務嗎? [複製鏈接]

沒有3個月或6個月的折扣優惠了,好貴!

muima 發表於 13-5-9 13:37
請問將軍澳缐okay 嗎?
今年連【日出康城站】不見了!!
舊年學校揀呢間公司,真係........上錯.......船了。

http://www.kmsch.edu.hk/cms_system/file/media/2012/20120824.pdf

嚇死人!捱三年,即是2012年度、2013年度及2014年度,
合約只是用了一年,仲有兩個年度。
希望我係.....睇.........錯......

睇PDF文件,最後一句。
【五.校巴招標事宜.......營運未來三個學年的校巴服務.......】

米康 發表於 13-6-11 23:12
點解咁貴?要$890 搭五號車線

算係咁了,
相比一些遍遠的地方,
該公司今年索性不去,不途經,慳返時間走多轉。
例如:日出康城,及馬鞍山的西沙公路。今年就來一招【不包括】。
正所謂【家長願意畀貴一點的車費】(分別是1310元及1430元),人地都唔願做家長的生意了。
可憐上述兩個地的家長及小朋友,真係都唔知點返學了。

又好似2號線,咁近,車站是【渡船角、永星里及登打士街】,都要850元。

米康 發表於 13-6-12 01:40
進爸爸:如果唔搭校車,後來又想中途插入搭番又得唔得?(因為想自己試一下搭巴士番學先,如果唔理想先考慮 ...
好似話唔得,因為校巴公司要求學生先付【2013年9月留位費】,亦即是說,如果唔留位,就會無份坐校巴。
‹ 上一主題|下一主題