用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 Glenn Doman的crawling track同neck support
go

Glenn Doman的crawling track同neck support [複製鏈接]

neck support

Hi all,
我囝囝都係on iahp program, neck support 裡面條海綿好難買, 我就用左兩條毛巾卷住代替, 效果近似iahp果條, 不妨試下

如果你地邊位需要neck support可以聯絡我,
我囝囝已唔需要再用, 佢已經2.5 yrs, 改做其他balance activities program, 條neck support仲好新, 如果唔嫌棄, 可pm我!
各位加油啊!!

回覆 # 的文章

WTD course 內容係本書的延續, 但係上course break期間, IAHP會有好多職員在場, 你可以問佢問題, 到上完個course, 你大概已經可以掌握到點樣自已幫小朋友設計program。
另外, 早幾個月我到日本revisit時, 聽講下年可能會在港開WTD course,  你可以send email去美國問一下。

Hi ndw,

書中沒有提及有關如何控制抽筋, 因為抽筋係比較複雜,必須比佢地見過你個小朋友, 所以你必須要先上WTD course (父母兩人都要上), 然後再約見佢地。

原帖由 ndw 於 08-9-12 16:09 發表
请问书中有否讲自出世有抽筋的怎样教?
Can anyone tell me if Glenn Doman's books mention anything about how to teach Seizures Disorder or Epilepsy,in born with brain forming abnormal kid  to develope?  
...

Hi slh,

我是07年到新加坡上堂的, 單人us$1070, 父母2人us$1685, 呢個應該係08年價錢, 新加坡上堂要再俾附加費, 至於日本我就唔係好清楚, 因我去日本係帶囝囝做revisit, 新加坡會每年7月先有班, 日本就好似1月同7月都有。
iahp唔要求父母一齊上堂, 只係以後如果你打算帶阿b到iahp做program, 佢地要求父母都要曾經wtd course後先會安排約見, 上堂係唔駛帶阿b架, 因5天都係全日上堂, iahp唔會提供babysit服務。
我手頭仲有一份wtd course application form, 裡面有d資料, 如果你想睇, 可pm你個地址比我, 我寄比你, 又或者你可以上iahp website, 填online form, 佢地都會寄比你。

原帖由 slh 於 08-9-23 00:57 發表
Hi Aidenmon,

你上次在日本上堂是否5days course? 學費大概多少? 是否兩公婆一齊上同洗唔洗帶呀b一齊上? 唔好意思, 1次問你這麼多問題!
‹ 上一主題|下一主題