用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 只有york录取女儿
go

只有york录取女儿 [複製鏈接]

我都一樣,只有YORK INT'L的OFFER,因為YORK收了之後,有些KG都沒有再報名或interview了,只是選擇性地去了一些名幼稚園IN,但是阿囝的表現一次比一次差,都係冇行了,SC都是WAITING LIST。

我囝囝會返PM,唔打算轉AM,因為依家返PN都習慣了PM的生活,況且,到K3時,所有學生也是返PM的,冇得揀。

原帖由 GAT 於 10-12-3 18:12 發表
will york have lots of other expenses - this is its reputation - people told me finally every month around $8000. Is it true? If don't join their extra-curricula activities- will that impact on the st ...

回復 4# kwans 的帖子

我都想知
另外,上劍橋堂是否在平時上課時間上的?還是課堂以外時間上?

回復 1# popcorn11202001 的帖子

所以我囝囝有INT'L班位,好開心呀!  因為原本打算主流班都會照讀的。

另外如果大家心水清,都知道滋事份子是同一個人,每逢有YORK既題目,都一定入嚟鬧吓,大家可以當佢透明,何需回答呢?

回復 2# JoJo 的帖子

多謝版主的關注!

我作為bk的支持者,由未有小朋友,每天也好喜歡上親子王國,因為有一班媽咪互相鼓勵和支持。相反,現在嚟到教育王國,給我的感覺是針鋒相對、互相踐踏,變成一個鬧交的平台,真係令人好失望。所以希望版主們繼續努力維持教育王國是一個和平、和諧的社區。

作為york的準家長,本人覺得邊有一間學校一定包生仔,所以york入面有學生考不到名校或私小,有什麼出奇呢?  如果那一間學校是100%保證入到名校的話,請介紹。
就算我朋友的囝囝,讀緊SC K3,依家都一樣冇着落,要叠埋心水大抽獎。

原帖由 TVb08 於 10-12-15 15:00 發表

Support Support PEGGYP

新校服真係好型仔,我都唔介意比貴少少,等囝囝可以著得醒目D返學。

原帖由 Janicechong 於 10-12-15 14:05 發表

我小朋友讀緊YORK, 商業味濃與否我有資格發言, 其實差不多所有snack fee, 什至misc. fee 都是自由參與. 而學費YORK雙語班比SC平, 而YORK 國際班比SC貴$200但NET時間多過SC,每日有PTH, 而SC(中英班)一星期才2次25MI ...

就係多得依位Emily2009,才令York既家長比以前更加團結。

原帖由 mingming1105 於 10-12-15 22:50 發表
大家唔駛理呢個Emily2009架, 佢次次一聽到 york 呢個字就會失控, 無憑無據胡亂批評, 仲要批評埋 york 既家長, 大家當佢透明得架啦!

但是還欠一個型仔書包,唔知學校會唔會考慮轉款呢?

原帖由 anniema1225 於 10-12-15 21:55 發表
Agree agree !!! I especially like the Winter Sports Uniform set, so cool and smart!!!!
Only the parents could comment whether it's worth or not.
[quote]原帖由 fishballbaby 於 10-12-15 16:08 發表 http: ...

你見過我唔出其呀,事關我周圍"浦",我囝囝下年K1先讀York。

quote]原帖由 busy_penny 於 10-12-16 08:10 發表

我在BK討論區看到你,York是你的首選嗎? [/quote]
‹ 上一主題|下一主題