用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St.Caterine 定 祟真??
go

St.Caterine 定 祟真?? [複製鏈接]

我之前都係sc & TT 收左, 最後揀左TT

主要係睇個人著重甚麼, 兩間都是好學校.

其實每間好學校好既地方都唔同, 最重要是看自己取向, 配合家庭運作及適合孩子. 希望你會選到最適合啦. 所以快d 放番位出嚟, 好多人重等緊架.

真係唔知SC 收幾多人, 但我之前計過, 三年讀SC, 最少15萬, 讀TT, 幾百蚊個月, 三年都係幾萬 (我指係包埋車費).

原帖由 SPL 於 11-7-16 02:06 發表
樓主, 你睇, 好多花香出晒黎呀! 仲諗?   不過如果你想入Fans Club, 就一定非TT莫屬~
另外亦都要考慮埋學校行政問題, 小則就一肚氣, 重則就...自己睇及自己分析啦, 無謂係度多講, 真係唔睇唔知原來 ...

其實你條"花香" thread 都已經比人封左啦, 你都已經鬧/唱了個幾月, 不累嗎?

小朋友一生會遇到好多大小問題, 如果將件件問題都放到無限大, 你同你小朋友都會很辛苦. 小朋友是很敏感又聰明的, 你不要以為他感受不到, 其實他會知的. 你的心寬容d, 你的小朋友也會學到此美德, 你的生活都會開心d. 況且TT 已不是你杯茶, 你為何還不放下? 人太執著, 苦的是自己啊.
‹ 上一主題|下一主題