用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

懇請各位有經驗的家長分享一下,
邊一隻牌子書包好用 ?
謝謝!

Re: @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

csk家長jj 寫道:
Maxmami,
初初聽到都覺得好貴,但一想到可令仔仔背得舒服D、輕巧D、有型D,就好甘心情願「奉獻」啦!

非常同意 ! 小孩要背著書包十幾年, 再加上上學要帶好多書本, 我情願買個好d 輕d!

謝謝各家長的分享!
我個仔係 07小一生, 個子不大, 應該買一個 "岩岩好" or "大少少" 才對呢?

thanks Nickga !

Nickga 寫道:
hi,
我上個星期都去左海港城買左個Seven 書包,不過今年間廠真係無出細size, 個大size 望落又真係幾大個, 40cm高x27cm闊x13cm厚。不過我同spi and dr.kong 比較過實際淨係高少少。 我個仔因為比較高 (125cm)揹個大size 上身都還可以。我諗如果細粒d既小一生就可能大左d,最好都係帶埋小朋友去試。
我姪仔上年就買左個dr.kong, 佢媽咪話用左成年都仲好新淨,所以都藉得推薦!

wawawa...
原來有甘多牌子…SPI, Dr. Kong, Seven, princess, spiderman, sesame street, pooh, ELLE, lego 同 chxxxxx…
真係要睇清楚.

謝謝大家的分享 @.@

YuYuMother 寫道:
[quote]
shiro! 寫道:
請問有冇用過或者用緊Dr. Kong書包,好唔好用﹖
請指教

shiro!,

我尋日睇完 ZEVEN 後行左過 Dr. Kong睇. 我覺得都ok, 問過Sales, 個書包剩重大約兩磅. 加埋書就真係幾重架~~~ 不過我囡囡坐校車, 上車前我幫佢拎, 只係落車自己拎入學校, 我諗都OK既......

我會睇埋 SPI + Chiropack + Lego 先決定買邊隻!! [/quote]

yuyumother,
睇完, 比D意見我地丫 ? thanks.
‹ 上一主題|下一主題