用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 同是天涯倫落人...IN 左爆多間都無間收的家長來分享下 ...
go

同是天涯倫落人...IN 左爆多間都無間收的家長來分享下 [複製鏈接]

請問你有無不停寫信比校方?!
原帖由 bbaudrey 於 10-12-15 15:37 發表
依我上年嘅, 各位真係唔洗咁灰心, 我in左4間, 3間waiting, 1間唔收, 但係最終4間都收左, 仲要4間都係上午班添, 所以依家實在言之過早喇, 到明年6, 7月先再講喇 ...

老公永遠唔會明既....
原帖由 CHERRYJUMP 於 10-12-15 01:28 發表
IN之前的準備功夫都唔簡單......
又要睇準日期拎表....而間間個程序都唔同方式..真是非一般媽媽可以做....
而家又要苦等收信結果.....
又要面對唔收的打擊.....
各位媽媽真偉大.....雖然我也是在職大忙人.....
也同 ...

咁都死啦.......呢個遊戲係要咁玩.....真係玩死D家長!
原帖由 dlmcdlcl 於 10-12-15 16:52 發表
唔好灰心, 出生率奇高. 面試只係果幾分鍾既面見, 真係唔代表個小朋友唔好.

以我上年經驗....
我個女IN左6間, 結果如下....
堅道真光AM
大坑真光PM
聖嘉勒 PM
聖心PM
聖保祿 WAITING
聖士提反女子中學附屬幼稚園 REJECT

我個女IN 聖士提反係最好, 最有表現的一間, 全程45分鐘, 2個老師, 2個校長, 有答有禮有笑....
但點解REJECT..?! 真係唔知....個D結果真係估佢唔到...!
原帖由 bigbighei 於 10-12-15 17:08 發表
其實我真係好想問吓有關部門, 究竟哩啲學校用咩標準去收生呢? 點解咁多小朋友表現得好好但都reject 呢.
‹ 上一主題|下一主題