用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 灣仔東華李賜豪 vs 太古小學
go

灣仔東華李賜豪 vs 太古小學 [複製鏈接]

會跟埋阿哥揀...

李賜豪唔清楚...但大嗰件係太古,highly 推介!我鍾意佢地做到' 樂' '學'ah!阿哥日日都鍾意翻學啊!

說得對...

起碼我煩少好多ma!唔係好似我外甥咁日日要吹佢起身tum佢翻學真係想死ah!

以前我都唔多清楚ah...大仔入左去先知...

我大嗰件3年前係第一輪入ah,佢老豆係畢業生,好似加埋咩適齡學童有十分,總之係20分ah!

如果妳都有20分我估都有機會啩...因為我都知有家長入唔到ah...功課比一年級係多左,不過都算ok,因為一科有1-2樣,每日平均有4-5樣lor...而且佢地有堂叫導修課有班主任同佢地一齊做!

原帖由 豬Bmama 於 11-6-22 05:06 發表 [img]http://forum.edu-kingdom.com/i

mages/common/back.gif[/img]

你好呀!想請問你仔仔當年是否第一輪入?如係的話,喺以幾多分呢?

我老公係舊生,有20分,我都想揀呢間,唔知成數高唔高。

我上網搵咗多耐,好似冇咩人討論咁呢間,介唔介意我問多少少呀。我想知學生英語水平如何?功課多嗎?小西灣有冇 ...

oh...睇漏左妳既問題...haa

英文水平?唔知點為知高ah...不過阿仔好鐘意上英文堂,因為佢話老師好多野玩,上英文堂好開心lor!

同埋佢地d英文老師講d英文lerk lerk聲,唔怪得有咁多六年級入英中!(希望仔仔第日都順順利利la..)

愛心?佢地好多老師上晒電視架,阿仔最鐘意依個係Roadshow播佢阿sir-
http://www.youtube.com/watch?v=UNIEJsX6JQI&feature=related

校車唔太清楚啊...

我本身住近太古小學,所以都無搭佢個校車...不過好似係有小西灣ah,需要我幫妳問吓ma?
不過佢地勁近太古地鐵站,所以可能地鐵會仲方便wor!

我見佢地好似只係得...

每級最多只得一個起兩個止係擬似新移民,我唸唔算多ah...

其實妳係咪真係有去openday?

Omg...阿仔係度讀所以我唸會比大家清楚少少...佢地好似轉左個openday,搞展覽同有個綜藝party咋喎...妳話咩六年級文有錯...唔...好似唔覺佢地有show..究竟妳...

另外放學我接仔仔時聽好多家長講太古越收越多人,不過就見左都入唔到...我個麻雀腳佢有唔知10定係15分都入唔到...Jasmine媽妳資料唔update啊...

原帖由 Jasmine-4711 於 11-6-25 09:16 發表

你有太古的住址証(如水/電),不如抽到先考慮搬.如搬左又抽唔到,6299就有排怨.最多坐校車一年等死約完先搬.

我去過太古的開放日,小六的英文只屬一般.老師改了的文仍有文法錯誤.

今年聽人講排佢第5都中,唔係大熱.朋友 ...

‹ 上一主題|下一主題